Nejprodávanější tituly v roce 2024
historie a politika

Jan Žižka - 6%
(11x)

Velká Žižkova biografie z dílny respektovaného znalce husitské doby představuje táborského hejtmana v netradičním světle.

historie a politika
Ukázky

Jan Žižka

632 Kč
593 Kč
Gustáv Husák - 11%
(1x)

Kniha vychází z výzkumu dosud neznámých pramenů z českých, slovenských a ruských archivů i materiálů ze soukromého archivu rodiny Gustáva Husáka. Nová Husákova biografie z pera historika Michala Macháčka sleduje dlouhou kariéru posledního prezidenta komunistického Československa od samých počátků, zaměřuje se na Husákův původ a rodinné zázemí, mládí, studia a vstup do Komunistické strany Československa, jeho působení za války a za Slovenského národního povstání, v poválečné politice, jeho odsouzení v procesu se slovenskými „buržoazními nacionalisty“, úspěšně završené úsilí o rehabilitaci a postupný návrat na mocenské výsluní.

historie a politika
Ukázky

Gustáv Husák

629 Kč
559 Kč
Kriegel - 20%
František Kriegel je dnes znám širší veřejnosti pouze jako ten, který jediný v srpnu 1968 odmítl podepsat moskevský protokol. Životní osudy tohoto komunisty, lékaře a vojáka na několika frontách druhé světové války jsou ovšem o poznání spletitější.
historie a politika
Ukázky

Kriegel

320 Kč
256 Kč
Sabotér z Osvětimi
Na osudu mladého vojáka Arthura Dodda dokumentuje kniha nepříliš známou historii britských válečných zajatců v Osvětimi. Arthur padl do zajetí roku 1943 a v táboře strávil téměř dva roky.
historie a politika

Sabotér z Osvětimi

44 Kč
1599:Jeden rok v životě Williama Shakespeara - 41%
V Shapirově nebývale živém líčení můžeme sledovat, co Shakespeare v roce 1599 četl, jaké hry viděl a s kým spolupracoval, stejně tak jako dějinné události, které hýbaly alžbětinskou Anglií.
historie a politika
Ukázky

1599:Jeden rok v životě Williama Shakespeara

318 Kč
189 Kč
Dokud není konec - 11%
Pro jedny velký hrdina, pro druhé chladnokrevný zločinec. V českých novodobých dějinách patrně nelze nalézt další postavu vzbuzující tak rozporuplné názory a vášně.
historie a politika
Ukázky

Dokud není konec

495 Kč
440 Kč
Armádní generál Jan Syrový - 11%
Kniha je první ucelenou biografií, která objektivně zkoumá mimořádný životní příběh armádního generála Jana Syrového.
historie a politika
Ukázky

Armádní generál Jan Syrový

629 Kč
559 Kč
Kat a jeho žena - 11%
Neuvěřitelná výprava do samého srdce nacistického zla: portrét jedné z nejtemnějších postav Hitlerovy nacistické elity Reinharda Heydricha, strůjce a vykonavatele holocaustu...
historie a politika

Kat a jeho žena

809 Kč
719 Kč
Pražská zima - 6%
(3x)
Knihu vzpomínek Madeleine Albrightové na události, jež formovaly její život a pozdější kariéru.
historie a politika
Ukázky

Pražská zima

338 Kč
318 Kč
Královna – Na cestě k trůnu - 11%
Když se Alžběta setkává s okouzlujícím princem Filipem, cítí, že právě s tímto mužem chce spojit svůj život. Královská rodina sice sňatku s nemajetným šlechticem nepřeje, ale Alžběta si stojí za svým a roku 1947 se koná velkolepá svatba.
historie a politika

Královna – Na cestě k trůnu

359 Kč
319 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 323 položek
<< < 1 2 3 4 .. 33 > >>