Bestseller Ke stažení Info OKO

S prominutím řečeno: Můj život mezi slavnými a mocnými

Nakladatel: Prostor 2023
Ihned
397 Kč

Anotace

V jakém sportu si vedla královna Alžběta lépe než herec Daniel Craig? Čím Woody Allen pohostil ve svém bytě Václava Havla? A kdo daroval Margaret Thatcherové „bahňáka“?
Spisovatel, překladatel a diplomat Michael Žantovský ve svém novém literárním díle s okouzlující nadsázkou a vtipem líčí „nesmazatelné zážitky“ s významnými osobnostmi světového...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Velké zklamáni
Spisovatel, překladatel a diplomat Michael Žantovský nám přibližuje svůj život, kdy se nejednou setkal se slavnými osobnostmi a dostal se do zajímavých situací. V knize se navíc přeneseme na různá místa ve světě. Vyprávění v jeho podání Vás rozhodně zaujme.

Tato kniha mě málem minula, ač vyšla na Velký knižní čtvrtek, zůstala nejdříve...
Více
Mám to tak půl na půl. Musela jsem si to dávkovat. Některé kapitoly mně hodně bavili, jiné ne a nic mi neříkali. Napsáno je to velmi vtipnou formou, tak jsem se i zásmála. Nejvíc jsem si užila kapitoly o diplomacii, jeho působení jako velvyslanec v Izraeli a Londýně. Kniha určitě za přečtení stojí a každý si v ní najde to své.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Michael Žantovský: S prominutím řečeno

(…) A pak Michael Žantovský: S prominutím řečeno. Spisovatel, překladatel a diplomat napsal svéráznou a vtipnou vzpomínkovou knihu, v níž s hravou nadsázkou připomíná významné osobnosti i události našich nedávných dějin.

Pravda, láska a Terminátor. Vzpomínání Žantovského

(…) Zábavná a uvěřitelnější je kapitola o setkání s německým kancléřem Helmutem Kohlem, kdy prezident smíření nečekaně přichází s nabídkou československého občanství pro sudetoněmecké občany, kteří by se u nás chtěli trvale usadit a budovat stát. „Jelikož takovou nabídku naposledy učinil před osmi sty lety Přemysl Otakar I., zůstal Helmut Kohl na chvíli ohromeně mlčky zírat,“ komentuje Žantovský. (…)

S prominutím řečeno

(…) Musím říct, že to není právě jednoduché. Svět státníků, politiků a korunovaných hlav mi někdy připadá tak absurdní, že i to, co vypadá jako autorova notně popuštěná fantazie, může být pravda. Kniha S prominutím řečeno je napsána s humorem a nadhledem. Michael Žantovský mě vtipnými glosami překvapil, a právě díky jeho trefným poznámkám stránky utíkají jako splašené a knihu máte za chvíli přelouskanou. Stojí to za to.

Diplomat v nejlepší společnosti

Novinář, spisovatel, překladatel, mluvčí a poradce prezidenta, senátor, diplomat ve Spojených státech, Izraeli a Velké Británii a nyní ředitel Knihovny Václava Havla Michael Žantovský se rozhodl v knize S prominutím řečeno svěřit se svými zážitky z nejvyšších pater zemí, v nichž působil nebo jež měl možnost ve svých funkcích navštívit.

V záznamech Michaela Žantovského figurují setkání „s prezidenty, premiéry, králi a královnami, hollywoodskými a rockovými hvězdami“. Že si je nevymýšlí, dokládají podrobnosti, které běžný občan nemůže znát, i exkluzivní snímky s královnou Alžbětou II., s prezidenty Clintonem či Bushem, dalajlamou, Jackem Nicholsonem... Figuruje na nich velmi často pochopitelně i Žantovského šéf Václav Havel. Ať už jsou to fotografie z paláců, mořského pobřeží, na Sinaji, z mezinárodních jednání u kulatého stolu, nebo z hlediště Wimbledonu, všechny jsou dokladem výjimečnosti okamžiku. (…)

Fondová mi jako Olga neseděla

(…) V sedmdesátých letech se Michael Žantovský věnoval oboru, který vystudoval na univerzitě: psychologii. Sám se nijak netají tím, že znalosti z oboru dodnes používá, i když nevědomě, v kontaktu s lidmi. Nyní však zvažuje, že by se k praxi vrátil zcela profesionálně. „Zvažuju to do té míry, že jsem si před několika měsíci obnovil živnostenské oprávnění pro vázanou činnost v oboru psychologická konzultace, poradenství a diagnostika. Vede mě k této úvaze znepokojivý jev: výrazný nárůst úzkostných poruch mezi mladými lidmi. Přišel asi jako následek covidového období a v čase ruské agrese vůči Ukrajině ještě narostl. Je mezi námi obrovský počet lidí, kteří se cítí ohroženi, úzkostní, a pokud ještě ve svém věku mohu trochu poradit a pomoct, udělám to.“

Magazín OKO

Královna pila světlý ležák, stejně jako já
Ukázky

Královna pila světlý ležák, stejně jako já

Ukázka:

Jak jsem řídil zeměkouli

Odolával jsem dvacet let, ale před neodbytným hryzáním svědomí neexistuje žádný únik. Ano, přiznávám, byl jsem součástí Bilderbergu, ...

 |  nakl. Prostor

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
S prominutím řečeno
Autor:
Žantovský, Michael
Nakladatel:
Prostor
EAN:
Doporučená prodejní cena:
397 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 336 stran, bez zabezpečení DRM, 2,2 MB ePUB ePUB, 4,7 MB Mobi Mobi, 6,2 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2023