Velký knižní čtvrtek - jaro 2023: Michael Žantovský - S prominutím řečeno

/ tomáš weiss, vojtěch polák

Spisovatel, překladatel a diplomat Michael Žantovský ve svém novém literárním díle s okouzlující nadsázkou a vtipem líčí „nesmazatelné zážitky“ s významnými osobnostmi světového dění: od Václava Havla, George Bushe staršího, Françoise Mitterranda, Margaret Thatcherové a Michaila Gorbačova přes nizozemskou a britskou královnu a Rolling Stones až po papeže Jana Pavla II. a 14. tibetského dalajlámu.

Další články

TV Kosmas

Poselství z Ukrajiny v Knihovně Václava Havla

Kniha Poselství z Ukrajiny přináší soubor prezidentových válečných projevů; pro knižní vydání je vybral sám Volodymyr Zelenskyj a knihu opatřil působivým úvodem, v němž se zamýšlí nad tím, co se o sobě a o Ukrajině dozvěděl od počátku invaze. O titulu s jejím překladatelem Viktorem Janišem hovořili Jakub Szántó a Rita Kindlerová. Debatu moderoval Petr Onufer. Večer uvedl Michael Žantovský.
 | Havel Channel
TV Kosmas

Velký knižní čtvrtek - jaro 2023: Petra Hůlová - Nejvyšší karta

O čem všem je nová kniha Petry Hůlové Nejvyšší karta? Je feminismus hlavní hrdinky knihy, spisovatelky Sylvie Novak, to nejdůležitější, co chce text sdělit? Jak na její anarchii vztahů nahlíží dcera Judita? A může ještě dnes jedna generace druhé něco vysvětlit nebo předat, nebo je tu opravdu jen odsuzující zaslepený komunikační amok? Kniha vychází 23. března 2023 na Velký knižní čtvrtek.
 | tomáš weiss, vojtěch polák
TV Kosmas

Ano, je to Jan Rejžek!

Kulturní publicista a básník Jan Rejžek (1954) umí čtenáře dráždit i bavit od počátku svého psaní a ve svých pamětech tak činí měrou vrchovatou. Přestože jde o knihu zábavnou a čtivou, v zachycené faktografii bude nepochybně patřit i k důležitým pramenům poznání českého kulturního a společenského života posledního půlstoletí.