Ano, je to Jan Rejžek!

/ Prostor X - Reflex

Kulturní publicista a básník Jan Rejžek (1954) umí čtenáře dráždit i bavit od počátku svého psaní a ve svých pamětech tak činí měrou vrchovatou. Přestože jde o knihu zábavnou a čtivou, v zachycené faktografii bude nepochybně patřit i k důležitým pramenům poznání českého kulturního a společenského života posledního půlstoletí.

Další články

TV Kosmas

Představení novinek Velkého knižního čtvrtku - jaro 2023

Letošní 23. Velký knižní čtvrtek 23. 3. 2023 čtenářům nabídne domácí i zahraniční autory a autorky s jejich 10 novinkami: Petra Hůlová, Michael Žantovský, zpravodajové ČT Jakub Szántó, David Miřejovský, Michal Kubal, Pavel Pawluscha Novotný a dal., Petra Klabouchová, Eva Kubátová, Roman Kulich, Maylis de Kerangalová, Susanne Goga a Nick Hornby.
 | ČTK
TV Kosmas

I panelákové sídliště může mít svoji biografii

Největší, nejošklivější, nejslavnější –⁠ i takové je pražské panelové sídliště Jižní Město. Pohled na něj se mění pod vlivem zkušeností, imaginace nebo umění. Různé perspektivy popisuje nová kniha Jana Lukavce Jižák: město panelů, snů a mýtů. Vše dokumentují fotografie Karla Cudlína.
 | nakl. Pulchra
TV Kosmas

Mikuláš Minář a jeho Na křídlech knih: tentokrát s Jaroslavem Kmentou

Už 12 let hraje významnou roli v české politice oligarcha Andrej Babiš. Nejprve ministr financí, později premiér a kandidát na prezidenta ČR. U té příležitosti se nabízí otázka, kdo to vlastně Andrej Babiš je, co má za sebou a co České republice nabízí? Zkrátka – co by měl o Andreji Babišovi vědět každý Čech?