Nejprodávanější Kniha v roce 2024
lingvistika

Jak je důležité míti styl - 11%
Kniha Jak je důležité míti styl. Pocta Janě Hoffmannové vychází u příležitosti životního jubilea prof. PhDr. Jany Hoffmannové, DrSc., přední osobnosti naší i zahraniční jazykovědy.
lingvistika

Jak je důležité míti styl

449 Kč
399 Kč
Akademická příručka českého jazyka - 11%
Druhé, upravené a doplněné vydání Akademické příručky českého jazyka od kolektivu autorů Ústavu pro jazyk český AV ČR, se schvalovací doložkou MŠMT.
lingvistika

Akademická příručka českého jazyka

392 Kč
348 Kč
Pragmatika - 11%
Publikace Yana Huanga představuje důkladný úvod do studia pragmatiky. Věnuje se klíčovým oblastem pragmatického bádání – implikatuře, presupozici, řečovým aktům, deixi a referenci, rozebírá vztahy pragmatiky ke kognici, sémantice a syntaxi.
lingvistika

Pragmatika

378 Kč
336 Kč
Vývoj kodifikace české výslovnosti - 11%
Monografie se zaměřuje na problematiku výslovnosti spisovné češtiny.
lingvistika

Vývoj kodifikace české výslovnosti

315 Kč
280 Kč
Ivan Poldauf: Sebrané spisy II. - 11%
Předkládaná publikace je druhým z celkem tří plánovaných dílů kritické edice Sebraných spisů Ivana Poldaufa, zahrnuje jeho česky psané práce lingvistické, lexikografické s obecně lingvistickým přesahem a úvahu o stavu jazykověd.
lingvistika

Ivan Poldauf: Sebrané spisy II.

225 Kč
200 Kč
Co je nového v lingvistice
Proč nemůžeme zrušit tvrdé a měkké y/i? Co se stane, když se změní pravidla psaní velkých a malých písmen? Jak vypadá lingvistická analýza pokrmu kung-pao? Odpovědi nejen na takovéto otázky přináší nová kniha Dana Faltýnka.
lingvistika
Ukázky

Co je nového v lingvistice

90 Kč
Jazykové paralely - 11%
Cílem edice Studie z korpusové lingvistiky je poskytovat prostor pro výzkum prováděný pomocí jazykových korpusů, tj. rozsáhlých souborů autentických textů v elektronické podobě.
lingvistika

Jazykové paralely

188 Kč
167 Kč
Komunikace řečí, komunikace lidí... - 11%
Sborník k životnímu jublieu Marie Bořek-Dohalské je určený těm, kteří se chtějí na zvukovou matérii řeči podívat z různých úhlů.
lingvistika

Komunikace řečí, komunikace lidí...

171 Kč
152 Kč
Labyrintem vlastních jmen a nářečí - 11%
Záměrem editorů tohoto svazku je představit lingvistu Rudolfa Šrámka jako autora kratších studií zejména z oblasti dialektologie a onomastiky.
lingvistika

Labyrintem vlastních jmen a nářečí

224 Kč
199 Kč
Ivan Poldauf: Sebrané spisy I. - 11%
Kniha je první částí třídílných sebraných spisů Ivana Poldaufa (1915-1984), významného českého lingvisty, anglisty, bohemisty a lexikografa, zakladatele anglistiky na FF Univerzity Palackého v Olomouci a později profesora Karlovy Univerzity.
lingvistika

Ivan Poldauf: Sebrané spisy I.

252 Kč
224 Kč
Zobrazuji 11 - 20 z 27 položek
<< < 1 2 3 > >>