Vysoce informativní a bohatě ilustrovaná kniha o původu a historii čaje v Číně, Japonsku a na Západě, o jeho pěstování a zpracování, o estetických stránkách jeho přípravy v čajovém obřadu, o čajové keramice, o chemickém složení i jeho léčebných účincích.
Výroba domácích likérů a tinktur vyžaduje hodně trpělivosti a spoustu času. Pokud ale vytrváte, odmění se vám vaše úsilí lahodnými nápoji, v nichž se snoubí chuť ovoce, bylin, medu či koření. Ta je následována neobvyklými vůněmi či barvou.
V této atraktivně pojaté publikaci najdete všechny podstatné informace o tradičních i pozapomenutých stylech piva, které se díky produkci malých pivovarů či minipivovarů vrací na náš trh.
Naučte se spolu s námi přípravu a servírování čajů tak, jak to dělají lovci v Jižní Americe či arabští kočovníci a mniši v Tibetu. Zjistíte, co je jedinečného na české čajové kultuře, a možná se i pro vás stane pití čaje důležitou součástí života.
Praktická příručka pro pěstitele, kteří vlastní menší vinohrad a víno si vyrábí často jen pro svoje osobní potěšení, ale někdy postupně přejdou i na profesionální úroveň. Shrnuje nejnovější informace z neustále se vyvíjející vinařské vědy.
Tato kuchařka vás prostřednictvím sezonních receptů, které využívají
všechny jedlé části rostliny, provede dobrodružnou kulinářskou
cestou přes kořeny, stonky, květy i semínka nejrůznější zeleniny.
Jedinečná publikace zabývající se vším, co vás kolem piva napadne. Složením, řazením do kategorií, kuriozitami, zákony doma i ve světě a dalšími záležitostmi.
Jižní Morava není jen krajem vína. Pivovary tu byly už od středověku a do módy se vrací i dnes. V celém regionu vyrostlo už téměř 60 minipivovarů a další se chystají. Konzumenti žijí ve zlaté době, mohou ochutnávat podle libosti.
Vše, co by měl vědět každý milovník piva je humorná i poučná příručka pojednávající o pivě, tedy nápoji milovaném nespočtem lidí. Ať už si vychutnáváte jedno dobře vychlazené na terase, v hospodě, v obýváku, nebo doma u svého nejlepšího kamaráda.
Připravit si doma skutečně dobrou kávu není jen tak. A přitom je to možné i bez drahého vybavení. Nevěříte? Před vámi leží manuál, který vás o tom přesvědčí. Přibližuje vám svět kávy tak, že s nově nabytými znalostmi bude pro vás příprava hračkou.
Dodržovat pitný režim už nemůže být jednodušší a chutnější. Vytvořte si podle receptů z této knihy zdravé a osvěžující nápoje z vody, ovoce a bylinek, které vám vrátí vitalitu i chuť do života.
Kritička vín Jancis Robinson, držitelka Řádu britského impéria a mnohých žurnalistických ocenění, přispívající pravidelně do Financial Times, udělá znalce z každého.
Je všeobecně známo, že každodenní strava bohatá na ovoce a zeleninu může maximalizovat vaše zdraví a pohodu. Ale věděli jste, že každodenní pití smoothie z ovoce a zeleniny může výrazně zvýšit množství záchranných
Volné pokračování úspěšného titulu Co jíst, když… vám tentokrát poskytne spoustu zajímavých informací a užitečných rad, jak se přirozenou cestou pomocí rozmanitých nápojů můžete zbavit zdravotních problémů.