Tato kniha oslavuje jeden z nejžádanějších a nejoblíbenějších dezertů na světě, který se během staletí přizpůsobil kulinářským zvykům tisíců gurmánů - cheesecake.
Jihomoravský kraj se vyznačuje pestrou škálou lidových tradic, které daly vzniknout svérázné regionální gastronomii. Na osobitých rysech zdejší kuchyně se podílí především úrodnost kraje s dostatkem obilí, brambor, ovoce a také vína.
Knedlíky jsou synonymem tradice a požitku. Je to středoevropská klasika, která dokáže zasytit i potěšit: ať už je přidáme jako zavářku do polévky, naskládáme na talíř k omáčce s masem, nebo je naplníme ovocem a podáváme jako dezert.
Snadné a rychlé recepty z dostupných surovin pro celou rodinu! Polévka z pečeného květáku s kari, sekaná s červenou čočkou, špenátové muffiny s mozzarellou nebo cibulový quiche s tymiánem – už se vám sbíhají sliny?
Kuchařka obsahuje v současné době nejoblíbenější recepty na přípravu moučníků. Jsou to přesně ty recepty, které kolují z rodiny do rodiny, které se opisují do "ohmataných" sešitů a se kterými máme vždy největší úspěch jak u členů naší rodiny, tak u přátel.