Nejprodávanější tituly v roce 2024
poezie

tak dneska zase 29o
"tak dneska zase 29° slunečno" je sbírka básní napsána v australském Byron Bay, kde slunce a pláž určuje ráz životního stylu – autor reflektuje zdánlivý ráj ironií, sarkasmem i melancholií pod pokličkou humoru; skrze tropické párty i smutné kocoviny.
poezie

tak dneska zase 29o

144 Kč
Těla kolem slov
Výbor z poezie Pierra Peuchmaurda z edice Analogonu. Pierre Peuchmaurd (1948–2009) patří k nejvýznamnějším básníkům své generace, jimž nezůstala cizí někdejší surrealistická východiska.
poezie

Těla kolem slov

260 Kč
Pár much a já
(1x)
Čtyři slavní japonští básníci 17.-19. stol.etí v jedné knize! “Zenový filosof a estét” Bašó, “boží člověk” Issa, “malíř a intelektuál” Buson a “piják a poutník” Santóka a výběr z jejich haiku v překladu Antonína Límana.
poezie

Pár much a já

205 Kč
Kráky
(1x)
Hudebník David Stypka publikoval v období od února 2019 do listopadu 2020 na Instagramu básně, jimiž reagoval, obvykle s ilustrací nebo fotografií, na různé okamžiky a vytvářel jakýsi deník ve formě postřehů, komentářů, pocitů.
poezie

Kráky

261 Kč
Jít nalehko…
(1x)
Potulný japonský básník Nanao Sakaki (1923–2008), souputník a přítel Garyho Snydera a Allena Ginsberga, představuje nepříliš známou tvář Japonska mimo svou rodnou zemi. Výbor poezie v překladu Jiřího Weina.
poezie

Jít nalehko…

216 Kč
Legendy a litanie
Soubor představuje pět vícehlasých básnických skladeb, v nichž se prolínají dávné husákovské osmdesátky, nedávná pandemická zkušenost, ale i nejrůznější nevyžádané výzvy osudu. Jeho zpráva je příjemně epická, „jazzově“ uvolněná, jeho obraznost rozmáchlá a nekonvenční.
poezie

Legendy a litanie

269 Kč
Shakespeare's Sonnets
(1x)
William Shakespeare wrote some of the greatest poetry in all world literature, in compact sonnets bursting with beautiful imagery and timeless insights about love, life, and human nature.
poezie

Shakespeare"s Sonnets

404 Kč
Básnické spisy
(3x)
Kompletní Březinovo básnické dílo v novém komentovaném vydání.
poezie

Básnické spisy

359 Kč
Aenéis
(1x)
Publius Vergilius Maro (70 př. n. l.–19 n. l.), nejvýznamnější římský básník tzv. zlatého období římské literatury, vytvořil epos Aeneis na přání císaře Augusta.
poezie
Ukázky

Aenéis

538 Kč
Evropská kniha živých
Evropská kniha živých líčí osudy „starého světadílu“, zachycuje archetypy jeho dějin... ilustruje v epických básních osud Evropanů a Evropanek během mnoha pokolení.
poezie

Evropská kniha živých

206 Kč
Zobrazuji 21 - 30 z 853 položek
<< < 1 2 3 4 5 .. 86 > >>