Nejprodávanější e-knihy v roce 2024
historické podobory

Nizozemská kultura v 17. století - 20%
(1x)

Esejisticky pojatou knihu Nizozemská kultura v 17. století Johan Huizinga publikoval v roce 1932. Společně s Podzimem středověku patří k jeho mistrovským dílům. Pro období 17. století vidí ideál v podobách měšťanské elitní kultury.

historické podobory
Ukázky

Nizozemská kultura v 17. století

169 Kč
135 Kč
Pierovo tajemství. Piero della Francesca, malíř rané renesance - 20%
(1x)
Pierovo tajemství reprezentuje pokus přenést koncept mikrohistorie do světa umělců a humanistů italského 15. století.
historické podobory
Ukázky

Pierovo tajemství. Piero della Francesca, malíř rané renesance

248 Kč
198 Kč
Mystický Egypt - 20%
Převzal starověký Egypt odkaz civilizace legendární Atlantidy? Kdo Egypťany naučil stavět pyramidy? Mohou nám tyto magické stavby jednou nahradit atomové elektrárny? Měl každý z jedenácti hlavních egyptských bohů své božské pomocníky?
historické podobory
Ukázky

Mystický Egypt

239 Kč
191 Kč
Tři kameny jsou zeď - 20%
(1x)

Nejvýznamnější archeologické objevy posledních desetiletí  Úvod do archeologie z pera historika starověkých dějiny a archeologa prof. Erika Clinea nabízí čtenáři vedle známých příběhů, jako například Schliemanova odkrývání Troje či objevení Tutanchamonovy hrobky v Egyptě, přehled zásadních archeologických objevů posledních desetiletí...

historické podobory
Ukázky

Tři kameny jsou zeď

329 Kč
263 Kč
Život staré Šumavy - 20%
Kniha historika a spisovatele Vlastimila Vondrušky vypráví čtivým a přitom fundovaným způsobem o proměnách život staré Šumavy. Je doplněna téměř stem unikátních dobových fotografií ze sbírek Muzea Šumavy v Sušici.
historické podobory
Ukázky

Život staré Šumavy

209 Kč
167 Kč
Česká města a jejich správa za třicetileté války - 20%
Přestože se česká města neúčastnila stavovského povstání v letech 1618–1620 tak aktivně jako oba šlechtické stavy, následky bitvy na Bílé hoře se v jejich dalším vývoji odrazily přinejmenším stejně velkou měrou.
historické podobory
Ukázky

Česká města a jejich správa za třicetileté války

230 Kč
184 Kč
Zrod velmoci - 20%
Kolektiv historiků z Institutu mezinárodních studií Fakulty sociálních věd Univerzity Karlovy v Praze sleduje politické dějiny SSSR v kontextu porevolučních ekonomických a sociálních změn.
historické podobory
Ukázky

Zrod velmoci

280 Kč
224 Kč
Moře jsou svobodná - 20%
Hugo Grotius (1583–1645) sepsal spisek jako advokát nizozemských zájmů v mezinárodních diplomatických jednáních, jejichž cílem bylo argumentačně oslabit španělskou pozici a postavit se arogantnímu prosazování monopolu na plavbu i obchod ...
historické podobory
Ukázky

Moře jsou svobodná

130 Kč
104 Kč
Domovský přístav Praha - 20%
Kniha, zpracovaná s využitím velkého množství archivních pramenů, z větší části dosud nepublikovaných, souhrnně pohlíží na problematiku založení a rozvoje námořní plavby v bývalém Československu.
historické podobory
Ukázky

Domovský přístav Praha

290 Kč
232 Kč
Luxus na dluh? - 20%
Mnohdy opomíjená stránka života slavných osobností českých dějin, panovníků i předních šlechticů a šlechtičen. Kdo z nich byl zadlužený až po uši, kdo naopak (nebo zároveň s tím) štědře půjčoval druhým?
historické podobory
Ukázky

Luxus na dluh?

279 Kč
223 Kč
Zobrazuji 31 - 40 z 69 položek
<< < 1 2 3 4 5 6 7 > >>