Nejprodávanější e-knihy - květen 2024
historické podobory

Úsvit všeho - 20%
Dlouhé tisíce let jsme údajně žili v absolutně rovnostářských kmenech – než jsme vynalezli zemědělství a s ním také bohatství a chudobu, byrokracii a krutovládce. Učitelé dějepisu i autoři bestsellerů o historii tento jednoduchý příběh milují.
historické podobory
Ukázky

Úsvit všeho

499 Kč
399 Kč
Dějiny Slovenska - 20%
Dějiny Slovenska nejsou dějinami Slováků jako národa, ale historií území, které dnes tvoří současnou Slovenskou republiku. Jan Rychlík sleduje historii slovenského území od úplných počátků.
historické podobory
Ukázky

Dějiny Slovenska

469 Kč
375 Kč
Životice: obraz (po)zapomenuté tragédie - 20%
(8x)
Životice: malá vesnice uprostřed Těšínského Slezska. Po Mnichovu zabrána Polskem, po 1. září 1939 se jako dobyté území stává součástí Říše.
historické podobory
Ukázky

Životice: obraz (po)zapomenuté tragédie

269 Kč
215 Kč
Sex po fašismu - 20%

V knize autorka zkoumá vztah mezi sexuální politikou a morálkou v Německu ve 20. století. Vychází z analýzy sexuální politiky nacismu, v níž shledává jak prvky utlačovatelské, tak prvky sexuální svobody.

historické podobory
Ukázky

Sex po fašismu

498 Kč
398 Kč
Vlhošť - 20%
Vlhošť je rozložitá znělcová hora na rozhraní pískovcových roklí Kokořínska a sopečné krajiny Českého středohoří. V jeho stínu vznikala pravěká sídliště, zemědělská centra a města, budovaly se tu středověké hrady a zakládaly soustavy rybníků.
historické podobory
Ukázky

Vlhošť

299 Kč
239 Kč
Život staré Šumavy - 20%
Kniha historika a spisovatele Vlastimila Vondrušky vypráví čtivým a přitom fundovaným způsobem o proměnách život staré Šumavy. Je doplněna téměř stem unikátních dobových fotografií ze sbírek Muzea Šumavy v Sušici.
historické podobory
Ukázky

Život staré Šumavy

209 Kč
167 Kč
Příběh samurajů - 20%
(1x)
Autor se zabývá nejen dějinami samurajů, jejich válečným uměním či zbraněmi, ale i jejich soukromým životem, každodenností, náboženskými představami a duchovním světem. Velikost Pdf je 83 MB.
historické podobory
Ukázky

Příběh samurajů

299 Kč
239 Kč
O zkáze Británie - 20%
Gildas (či Gilda, kol. 500–570) byl britonský klerik. Učenost a literární styl mu vysloužily přídomek Sapiens (Moudrý). Jeho spis v latinském originále známý pod názvem De excidio et conquestu Britanniae (O zkáze a dobytí Británie).
historické podobory
Ukázky

O zkáze Británie

248 Kč
198 Kč
Hon na krtka KGB ve vedení CIA - 20%
Investigativní příběh o honu na krtka KGB zahrabaného v nejvyšších patrech CIA.
historické podobory
Ukázky

Hon na krtka KGB ve vedení CIA

339 Kč
271 Kč
Mezi lesem a vodou - 20%
Pokračování pěší výpravy mladého Angličana, který se v rocce 1933 vydal z Rotterdamu do Istanbulu. Mezi lesem a vodou navazuje na knihu Čas darů (2018) a autor v ní líčí cestu od slovenských hranic přes Maďarsko, Sedmihradsko a Rumunsko na Balkán.
historické podobory
Ukázky

Mezi lesem a vodou

298 Kč
238 Kč
Zobrazuji 1 - 10 z 20 položek
1 2 > >>