Nejprodávanější tituly v roce 2024
eseje, úvahy, publicistika

Teorie obrazu - 20%
Publikace je souborem esejí, které se postupně věnují jednotlivým aspektům vztahu textu a obrazu. Mitchell rozebírá reprezentace obrazové i verbální, souvislosti obrazu a jazyka, a to vše dokládá na velmi široké škále praktických ukázek.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Teorie obrazu

320 Kč
256 Kč
Týden na řekách Concord a Merrimack - 11%
V knize se Theoreau věnuje úvahám o nejrůznějších věcech: o roli náboženství v tehdejším světě, o historii krajiny před osídlením osadníky z Evropy či významu poezie pro americkou kulturu.
eseje, úvahy, publicistika

Týden na řekách Concord a Merrimack

314 Kč
279 Kč
Bytosti na pomezí - 11%
Kniha textů o literární fantastice nabízí několik napínavých výprav do světa lidské imaginace, za bytostmi, které se pohybují na pomezí světa člověčího, božského a zvířecího.
eseje, úvahy, publicistika

Bytosti na pomezí

268 Kč
238 Kč
České kružítko - 11%
Kniha přináší dvě stovky krátkých sloupků Cyrila Höschla z let 2011 až 2015, které mají zároveň komentující a výkladový charakter a vznikaly jako odpovědi na otázky čtenářů časopisu Reflex.
eseje, úvahy, publicistika

České kružítko

261 Kč
232 Kč
Deník dekadentního intelektuála - 11%
Deník Jana Gebauera mladšího (1884-1908), syna slavného jazykovědce, zachycuje pocity a životní postoje nadějného archiváře a historika.
eseje, úvahy, publicistika

Deník dekadentního intelektuála

170 Kč
151 Kč
Intermediálně, interaktivně, internacionálně - 20%
Publikace inspirována umělecko-didaktickými experimenty provedenými v rámci seminářů předmětu Didaktika výtvarné výchovy – intermediální výukové modely. Je koncipována jako soubor esejů volně reflektujících paralely mezi uměním a výchovou.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Intermediálně, interaktivně, internacionálně

99 Kč
79 Kč
Islám a sebedestrukce Západu - 11%
Polský novinář a spisovatel Paweł Lisicki říká ve svých esejích věci na rovinu. Nemilosrdně se vypořádává s mýty a polopravdami, které ve veřejné debatě udržuje politická korektnost všech odstínů. Lisicki však není pouze polemický publicista.
eseje, úvahy, publicistika

Islám a sebedestrukce Západu

197 Kč
175 Kč
Jak se co dělá - 20%
Soubor Čapkových fejetonů rozdělených do tří samostatných oddílů - Jak se dělají noviny, Jak se dělá film a Jak vzniká divadelní hra - přináší čtenářům zajímavé informace o zákulisí tří profesí, které Čapek sám velmi důvěrně poznal.
eseje, úvahy, publicistika
Ukázky

Jak se co dělá

99 Kč
79 Kč
K filosofii socialismu - 11%
(1x)
G. M. Tamás je dnes znám jako marxista, bývalý disident a liberální postdisident, není však známo, jak režimy před rokem 1989 a po něm vlastně analyzoval. Tento výbor si klade za úkol napravit právě tento nedostatek
eseje, úvahy, publicistika

K filosofii socialismu

176 Kč
156 Kč
Krajiny srdce - 11%
Víc než sedmdesát autorů a téměř dvacítku fotografů spojuje láska k zemi, která je jim domovem a provází je od dětství. Jejich vyznání jsou pozvánkou i průvodcem českou kotlinou i jejím pohraničními lesy, moravskými kopci i úvaly, slovenskými horami.
eseje, úvahy, publicistika

Krajiny srdce

340 Kč
302 Kč
Zobrazuji 521 - 530 z 593 položek
<< < 1 .. 51 52 53 54 55 .. 60 > >>