Nejprodávanější knihy v roce 2024
etnografie, etnologie

Lidové písně z Kouřimska II. díl - 11%
Kniha obsahuje 270 lidových písní z Kouřimska. Písně pocházejí z vlastních sběrů autora z let 2013–2020 a z dosud nepublikovaných archivních zápisů dřívějších sběratelů.
etnografie, etnologie

Lidové písně z Kouřimska II. díl

288 Kč
256 Kč
Oběť pro život - 11%
Kniha se zabývá náboženstvím dnešních Mayů obývajících Guatemalskou vysočinu. Zkoumá mayskou kosmologii a pojetí božstev, vztah k přírodě a horám, obětní a poutní rituály a jejich existenciálně-fenomenologické ukotvení.
etnografie, etnologie
Ukázky

Oběť pro život

232 Kč
206 Kč
Tělo 2.1 - 11%
Autoři knihy Tělo 2.1: bolest v proměnách času a kultur si předsevzali probádat různé podoby bolesti. Mnoha příklady autoři na bohatém historickém, etnografickém a antropologickém materiálu ukazují, že bolest je tvárný kulturní jev.
etnografie, etnologie

Tělo 2.1

215 Kč
191 Kč
Dějiny Velké Kolumbie - 11%
(1x)
Publikace známého etnologa a cestovatele zachycuje historii v časovém rozsahu od indiánských kultur na území dnešní Kolumbie po současnost, a to včetně rozsáhlých území, která dříve ke Kolumbii patřila, tedy v rozsahu tzv. Velké Kolumbie (Panama, Ven
etnografie, etnologie

Dějiny Velké Kolumbie

441 Kč
392 Kč
Kniha mytologie - 11%
Další titul ze série přehledových oborových publikací představuje zasvěcený úvod do studia mytologií stejně jako materiál pro pokročilejší zájemce o tento obor, a nepochybně zaujme i všechny milovníky vypravěčského umění a skvělých příběhů.
etnografie, etnologie

Kniha mytologie

629 Kč
559 Kč
Mambo? Poa! Zanzibar - 20%
Autorské duo Vladimir 518 a fotograf Tomáš Souček provede čtenáře na více než pěti stech stranách komplikovaným světem současného Zanzibaru, který byl vždy v kontextu celé východní Afriky tavícím kotlem různorodých kulturních vlivů.
etnografie, etnologie

Mambo? Poa! Zanzibar

900 Kč
720 Kč
Cizinci mezi Papuánci - 11%
Kniha se věnuje výkladu prvních kontaktů mezi Papuánci a cizinci, jak autor nazývá Evropany a Australany ovládající ostrov.
etnografie, etnologie

Cizinci mezi Papuánci

305 Kč
271 Kč
Jedinec a společnost středověkého západu - 11%
(1x)
Autor prostřednictvím nejrůznějších typů pramenů (severské ságy, autobiografie, portréty) zpochybňuje starší představy, podle nichž se individualita rodí až s nástupem renesance a humanistického myšlení.
etnografie, etnologie
Ukázky

Jedinec a společnost středověkého západu

358 Kč
318 Kč
Veselé tropy Amazonie - 6%
Velká obrazová publikace známého českého kulturního antropologa vám přiblíží skrytý a tajemný život indiánů největšího pralesa na světě. Prostřednictvím autorova živého vyprávění zavítáte mezi amazonské kmeny Brazílie, Peru, Ekvádoru a Venezuely.
etnografie, etnologie
Ukázky

Veselé tropy Amazonie

593 Kč
558 Kč
Patos v českém umění, poezii a umělecko-estetickém myšlení čtyřicátých let 20. století - 6%
(5x)

Kniha sleduje dosud zcela nezpracované a nezhodnocené téma „patosu“ a „patetičnosti“ v českém umění a umělecko-estetickém myšlení tzv. protektorátních let.

etnografie, etnologie
Ukázky

Patos v českém umění, poezii a umělecko-estetickém myšlení čtyřicátých let 20. století

423 Kč
398 Kč
Zobrazuji 71 - 80 z 92 položek
<< < 1 .. 6 7 8 9 10 > >>