Nejprodávanější knihy v roce 2024
etnografie, etnologie

Harmonie soužití - 11%
Na rozdíl od jiných antropologických studií zaměřujících se převážně na východoslovenské osady zvolil Jan Ort jako cíl svého terénního výzkumu obec s reputací „bezproblémového soužití“ mezi jazykově i etnicky heterogenními obyvateli.
etnografie, etnologie

Harmonie soužití

261 Kč
232 Kč
Jíst Buddhu - 11%
Osobní příběhy Tibeťanů z různých společenských vrstev na pozadí dějinných událostí. Jak se žije v zemi, jejíž kulturu, víru i jazyk chce pohltit čínská supervelmoc?
etnografie, etnologie

Jíst Buddhu

404 Kč
359 Kč
Tradičná svadba u Slovanov - 11%
Tradičná svadba u Slovanov je vyhľadávané dielo významného slovenského slavistu, etnografa a religionistu prof. Jána Komorovského (1924-2012). Je výsledkom dlhodobého zbierania terénnych, publikovaných aj archívnych materiálov o slovanskej svadbe.
etnografie, etnologie

Tradičná svadba u Slovanov

665 Kč
591 Kč
Drobky v peřinách
Tato kniha nabízí souhrnný náhled na český folklor s množstvím fotografií, kde se dozvíte o našich tradicích, bude Vás inspirovat i k praktickému využítí ve svém životě – v rituálech, ve vaření, v ručních pracích apod.
etnografie, etnologie
Ukázky

Drobky v peřinách

70 Kč
Esej o daru, podobě a důvodech směny v archaických společnostech - 11%
Kniha klasika sociologie a etnologie, patřícího do tzv. Durkheimovy školy, z roku 1925 významně ovlivnila vývoj sociální antropologie a patří k povinné četbě řady oborů.
etnografie, etnologie

Esej o daru, podobě a důvodech směny v archaických společnostech

359 Kč
319 Kč
India in the Eyes of Europeans - 11%
Fárkova studie přináší výsledky originálního výzkumu několika klíčových témat: problémů s interpretací indických tradic jakožto náboženských, které daly vzniknout tzv. hinduismu, buddhismu a dalším.
etnografie, etnologie

India in the Eyes of Europeans

315 Kč
280 Kč
Kniha cest - 11%
(1x)
Autor předkládané Knihy cest (Safar-náme) Náser-e Chosrou byl úředník, filozof, básník, vzdělanec a emisar ismácílíje a dodnes se těší úctě mezi vyznavači ismácílíje, je považován za jednoho z nejvýznamnějších velikánů středověké perské literatury.
etnografie, etnologie
Ukázky

Kniha cest

315 Kč
280 Kč
Němá planeta - 11%
(1x)
Průvodce po osudech vymírajících jazyků a mizejících národů všech obydlených kontinentů. Společně s autorem navštívíme severní Austrálii, Etiopii, Gotland, Jordánsko, trojmezí Brazílie, Guyany a Venezuely i další úchvatná teritoria naší planety.
etnografie, etnologie

Němá planeta

207 Kč
184 Kč
Tělo 3.0 - 11%
Kniha představuje témata spojená s lidským tělem a tělesností. Autoři se věnují otázkám ukazujícím lidské tělo a jeho vnímání v důsledku kulturních podmínek, psychického rozpoložení lidí i jejich vrozených dispozic.
etnografie, etnologie

Tělo 3.0

242 Kč
215 Kč
Dynamika jihokarpatských nářečí - 11%
Kniha je věnována současnému stavu a vývoji jihokarpatských nářečí, tedy východoslovanských (rusínských, ukrajinských) dialektů nacházejících se na území Slovenska a Ukrajiny. Jsou v ní analyzovány jazykové materiály získané autorem během terénních v
etnografie, etnologie

Dynamika jihokarpatských nářečí

351 Kč
312 Kč
Zobrazuji 61 - 70 z 92 položek
<< < 1 .. 5 6 7 8 9 10 > >>