Nejprodávanější Kniha nebo Mapa v roce 2024
společenské vědy

Jak rozpoznat odpadkový koš - 11%
(2x)
První svazek vizuálně zaměřené edice se zaměřuje na hledání vztahů mezi stereotypy ve vysoké i masové vizuální kultuře.
společenské vědy

Jak rozpoznat odpadkový koš

266 Kč
236 Kč
K čemu jsou křesťanské církve? - 11%

V souvislosti s vyostřenou politickou diskusí o církevních restitucích vyvstává v naší společnosti s novou naléhavostí otázka po smyslu křesťanských církví pro současného člověka.

společenské vědy

K čemu jsou křesťanské církve?

124 Kč
110 Kč
Krajinami cizích časů - 6%
Čas a prostor představují rámec existence veškerých lidských společností. Kniha Krajinami cizích časů přibližuje různé přístupy k těmto skutečnostem, jak nám je vyjevují současné i pravěké kultury nomádů i zemědělců.
společenské vědy

Krajinami cizích časů

213 Kč
200 Kč
Láska nevládne, láska tvoří - 11%
Kniha je zpracovaná ve formě rozhovoru, tedy dialogu, který je prazákladem demokratické společnosti již od časů starého Řecka. Na základě konkrétních postojů rozebírá současnou politickou scénu.
společenské vědy

Láska nevládne, láska tvoří

178 Kč
158 Kč
Nejsou jako my - 6%
Kniha vychází z autorovy disertace a přináší nový pohled na počátky socialistické diktatury v poválečném Československu.
společenské vědy

Nejsou jako my

336 Kč
316 Kč
Organizovaný zločin - 11%
Organizovaný zločin je fenoménem, který pro miliony lidí po celém světě představuje primární existenční hrozbu a který významně stěžuje život milionům dělších.
společenské vědy

Organizovaný zločin

207 Kč
184 Kč
Třetí město - 11%
Publikace nabízí pohled na město obyčejné, každodenně prožívané, a tím utvářené a reinterpretované, naplněné lidským jednáním, komunikací a vztahy. Nabízí také pohled na obrazy města, které jsou odrazem a předlohou naší každodennosti současně.
společenské vědy

Třetí město

224 Kč
199 Kč
Úvod do sociohistorie - 11%
Kniha stručně představuje přístup a metodu kombinující sociologii a historii. Autor nastiňuje zvláštnosti obou disciplín, charakterizuje jejich stěžejní osobnosti a díla a poté vybírá klíčová východiska, se kterými může sociohistorik pracovat.
společenské vědy

Úvod do sociohistorie

203 Kč
180 Kč
Západní Sahara - 11%
(1x)
Předkládaná publikace se věnuje v českém prostředí nepříliš známému sporu o Západní Saharu, jenž započal v roce 1975, kdy původně španělskou kolonii anektovalo sousední Maroko.
společenské vědy

Západní Sahara

197 Kč
175 Kč
Člověk a pravidla - 11%
(2x)
Jakou roli hrají v lidském životě pravidla? Člověk by řekl, že nevelkou a spíše otravnou: pravidla pravopisu, pravidla slušného chování či daňové zákony se nás zdají spíše obtěžovat než cokoli jiného.
společenské vědy

Člověk a pravidla

203 Kč
180 Kč
Zobrazuji 981 - 990 z 1000 položek
<< < 1 .. 97 98 99 100 > >>