Starodávné umění pěstování bonsají pochází z Číny a jeho tradice sahá několik tisíc let do minulosti. Bonsaj doslova znamená „strom v misce“ a každá dřevina by si svůj charakteristický vzhled měla uchovat i v miniaturní podobě.
Pěstování v nádobách nabízí značnou flexibilitu – můžete vytvářet netradiční kombinace a měnit sestavu podle sezonních podmínek i momentální nálady, navíc odpadá náročné okopávání, rytí záhonů a výběr podle stanoviště...
Přivítejte na prahu kousek divočiny – plocha voňavé přírodní louky vytvoří na zahradě pocit věčných prázdnin. Zákoutí plné barevné nádhery vykouzlíme jak na suchém osluněném místě, tak ve stínu pod stromy.
Ať už jste hrdí majitelé skleníku, fóliovníku, nebo pařeniště, s touto knihou si vždy budete vědět rady. Kdy je potřeba vysít papriky? Je ještě čas zasadit zelí? A co rajčata?
Příručka vás seznámí s tím, jak nejlépe uchovat úrodu ze zahrady i jídlo nasbírané ve volné přírodě s využitím obnovitelných zdrojů energie, a to různými metodami včetně polozapomenutých postupů našich babiček a prababiček.
Udělej si sám: jednoduché a kreativní zahradní vychytávky. Vlastnoručně vyrobené zahradní vybavení, nábytek a další prvky jsou osobitější, kreativnější a originálnější než ty kupované.
Všechno, co zajímá pěstitele zeleniny je shrnuto v této knize Ing. Radoslava Šrota. V odpovědích na otázky se čtenář dozví, jak pěstovat různé, i méně známé druhy zeleniny.