Učebnice popisuje suroviny pro výrobu cukrářských výrobků.Pojednává o výživě, složení a vlastnostech potravin a hodnocení jejich jakosti.Uvádí nové druhy surovin, kypřících prostředků a potravinářských barviv.
Prostřednictvím zajímavých a motivačních úkolů rozvíjí dítě své logické uvažování a matematickou i finanční gramotnost.
Ve slovních úlohách řeší problémové situace z reálného života a díky tomu promýšlí problém v jeho souvislostech.
Houslová škola Josefa a Magdalény Mickových představuje progresivně seřazený studijní materiál, který si neklade za cíl být chápán jako tuhý a neměnný postup výuky.
Kniha plná písniček, her, pohybových improvizací i jednoduchých tanečků, říkadel, melodizací, divadelních dramatizací, hádanek a veselého kreslení na motivy čtyř ročních období a důležitých událostí roku z pohledu předškoláka.