Přírodní čarodějka žije v harmonii se světem rostlin, který v průběhu roku prochází nejrůznějšími proměnami. Nacházejí se v něm byliny, kůra, plody, kořeny a květiny s nejroztodivnějšími účinky.
Dozvíte se, jak namísto odpadu vytvoříte z rostlinných zbytků jídlo. Zjistíte, jak vybudovat smysluplný šatník s poloprázdnou skříní. A nakonec možná objevíte, že se skromnost vlastně může stát novodobým luxusem.
Publikace je přínosná hlavně pro ty, kteří s permakulturou začínají, ale i pro ty, kterým se již dostala pod kůži. Otevírá myšlenkové dveře, rozšiřuje názorové obzory a inspiruje!
Všechno, co zajímá pěstitele zeleniny je shrnuto v této knize Ing. Radoslava Šrota. V odpovědích na otázky se čtenář dozví, jak pěstovat různé, i méně známé druhy zeleniny.
Již třinácté, nově přepracované vydání oblíbené zahrádkářské encyklopedie. Zájemce v ní najde osvědčené rady k mnohostranné činnosti v zahrádce ovocné i zeleninové, k pěstování vinné révy, jedlých hub i okrasných rostlin – květin i dřevin.
Papriky, feferonky, chilli – rod paprik (Capsicum) má mnoho co nabídnout. Vedle proslulých ostrých odrůd existují i sladké a jemné, které dokážou hýčkat patro zcela rozmanitými chuťovými požitky.
Klasická příručka známé americké odbornice odkrývá tajemství úspěšného zahradničení spočívající ve výsadbě rostlin, které se mají rády a výborně se doplňují.