Antoš Frolka - Mezi paletou a písní

Mezi paletou a písní: O malíří Frolkovi a jeho rodině

Nakladatel: Host 2000
Rozebráno
431 Kč
pohlídat

Anotace

Vzpomínky na malíře A. Frolku, čerpajícího ze slováckého folklóru, napsané jeho synem. Materiál soustředěný v této knize věrně dokumentuje život svérázného člověka i umělce, přibližuje nejen jeho dílo, ale též dobu, v níž tvořil, tradice, z nichž vyrůstal, a lidi, kteří ho na jeho nelehké dráze provázeli.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Výborně zpracovaná práce o životě a díle mistra Frolky. Velký dík prof. Holému a paní Dr. Holé za jejich neúnavnou práci. Škoda, že není reedice, jistě by si ji tato kniha zasloužila.
Jmenuji se Katerina Mihail a ziji v USA {Atlanta, Georgia}. Velmi dobre znam vnucku Antose Frolky. Pokud mate zajem o blizsi informace ohledne tohoto malire a folkloristy, muzete me kontaktovat.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Bože, o jakém lidu dnes mluvíme?

(...) Kniha je to výjimečná, stejně jako byl výjimečný její osud. V roce 1986, doslova na smrtelném loži, zavázal syn malíře Frolky,mikrobiolog,cimbalista a sběratel lidových písní Antoš Frolka, svého přítele, brněnského profesora etnomuzikologie Dušana Holého,k dokončení díla. Holý příteli přikývl a společně se svou ženou začal třídit novinové výstřižky,katalogy výstav, torza pohlednic, množství korespondence a strojopisné koncepty. Výsledkem je vrstevnatě komponovaná kniha, v níž se prolínají vroucí rodinné vzpomínky a vyprávění s uměleckou monografií, etnografické a historické dokumenty s kulturně-sociologickými svědectvími o regionu kolem Strážnice.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Mezi paletou a písní
Autor:
Frolka, Antoš
Nakladatel:
Host
EAN:
9788072940011
ISBN:
80-7294-005-8
Doporučená prodejní cena:
479 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 476 stran, česky
Rozměry:
16 × 23 cm
Rok vydání:
2000