Martin Mařák - Nářez

Nářez

Nakladatel: Host 2001
Rozebráno
- 11%
159 Kč
pohlídat

Anotace

Románová prvotina M.Mařáka se odehrává v různých rovinách a na různých místech. Hlavní hrdina pátrá po příčinách kamarádovy násilné smrti a jako vodítko mu slouží deníkové zápisky, které jsou jednou z hlavních os vyprávění. Do toho se prolínají různé zdánlivě nesouvisející epizody, vrcholící originální pointou.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení

Od knihy jsem moc nečeekala,ze začátku mi připomínala spíš lehčí styl Jana Pelce+A bude hůř,ale s postupem času se stávala skutečně napínavou a posledních třicet stran jsem doslova hltala. Překvapení,je to opravdu dobrá věc.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Nářez: román vskutku věrný svému titulu

(...) Nutno říct, že Mařákův román je skutečně překvapením a zmínka na přebalu knihy o literární události není jen laciným obchodním trikem. Mařák totiž ve své knize rozehrál se suverénním nadhledem vícevrstevnatou hru na napínavý thriller, z něhož se postupně vylupuje nejasná definice hranice lidské zvrácenosti. Použil k tomu mimo jiné i typické, takřka učebnicové prostředky postmoderního románu, a přesto se mu podařilo vyhnout latentnímu nebezpečí, že by jeho kniha svou precizností připomínala akademicky chladné příručky postmoderního psaní.

Nářez Martina Mařáka je opravdu nářez

(...) Mařáka fascinuje vztah muže a ženy od něžné lásky po brutální zabíjející násilí, právě v tom vystihuje život dnešních mladých lidí pohybujících se po Evropě ať už s ideály v srdci nebo v případě občanských válek se samopalem a nožem v ruce. A všichni prožívají svůj čas. Mám za to, že bychom si měli zapamatovat jméno Martina Mařáka. S jeho stylem přichází do české literatury originální rukopis, který si nebere servítky a tvrdě říká: Takoví jsme, přátelé, a není důvod si nalhávat, že jsme lepší.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Nářez
Autor:
Mařák, Martin
Nakladatel:
Host
EAN:
9788072940189
ISBN:
80-7294-018-X
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 232 stran, česky
Rozměry:
12,5 × 19,5 cm
Rok vydání:
2001