Philip K. Dick - Minority report

Minority report: a jiné povídky

Nakladatel: Mladá fronta 2002
Rozebráno
189 Kč
pohlídat

Anotace

Soubor povídek oblíbeného autora sci-fi.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(5x)

Vaše hodnocení
Se Ctenarem 1 nemohu souhlasit, celá tato sbírka na mě pusobí velmi nadprůměrně. Ano Druha Serie je opravdu dobrá, ale ten Elektricky mravenec je dle mého to nejlepší z celé sbírky. Úplně nádherně to vystihuje myšlenkové pochody Dicka - jedná se o bytost, která zjistí že je umělý android a na svůj pracovní post byl pouze dosazen. Po tomto zjištění...
Více
Tento autor zkrátka umí. Všechny povídky jsou poutavé a čtenáře ihned vtáhnou do děje, který nikdy není laciný. Navíc mají všechny povídky myšlenku a to není tak obvyklé. Jedná se o vynikající soubor. Kdo si ho přečte, neprohloupí.
Kladem knihy je, že obsahuje ty povídky, co inspirovaly Hollywood. Taky je to průřez Dickovou tvorbou, takže obsahuje povídky od těch výborných přes průměrné k těm méně vydařeným. Kdo trochu zná Dicka, tak občas dokáže odhadnout už ne tak překvapivé pointy, nahlédneme do Dickových transcendentálních prožitků. Přečteme si i dnes úsměvné povídky. Oddychová četba.
Z osmi povidek v teto knize se mi libily jen dve. Absolutni bomba je Druha serie (take zfilmovana). Zbytek je prumer a podprumer. Vetsina povidek pusobi casto nedomyslene a s odstupem 50 let od jejich vzniku i dost smesne (zastarala technika, kterou popisuje s nezvyklou podrobnosti). Takovou nudu jako je Elektricky mravenec jsem snad nikdy necetl. (tedy cetl, ale od Dicka jsem to necekal)
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Fantazie Philipa Dicka lákají české vydavatele

(...) Naštěstí Dickovy texty potřebují film jen jako svého druhu "nosnou raketu". Svým stylem i otázkami, které si kladou, dokáží totiž upoutat i pozornost čtenáře, jenž si ve fantastice přímo nelibuje. Dicka ostatně v rámci žánru science fiction přirovnávali k Dostojevskému.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Minority report
Autor:
Dick, Philip K.
Nakladatel:
Mladá fronta
Edice:
Ikaros
EAN:
9788020409867
ISBN:
80-204-0986-6
Doporučená prodejní cena:
210 Kč
Překlad:
Andělová, Petra, Heroldová, Helena a Valina, Mirek
Popis:
1× kniha, brožovaná, 328 stran, česky
Rozměry:
11 × 16,5 cm
Rok vydání:
2002