Joseph Heller - Něco se stalo

Něco se stalo

Nakladatel: BB art 1998
Rozebráno
179 Kč
pohlídat

Anotace

Román legendárního amerického spisovatele Josepha Hellera je závažným a znepokojivým dokumentem o soudobé krizi americké rodiny a společnosti vůbec, v němž autor s mistrným využitím groteskní nadsázky odhaluje chaotické nitro průměrného američana 60. let.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Jedna z nejpravdivějších knih, co jsem kdy četla. Úžasně živé postavy, neuvěřitelně trefná studie mezilidských vztahů, zpověď hlavního hrdiny, který je příliš bystrý na to, aby si něco nalhával... není divu, že se většinou lidem nelíbí. Je to realistické až běda:)
Tak já jsem stará čtenářka (ročník 1954), přečetla jsem toho už hodně, a rozhodně ne nějakou "červenou knihovnu" nebo jen detektivky, ale ten styl, to neznám nikoho, kdo by to byl schopen číst! Vždyť tam je závorka, která se ukončí snad po čtyřiadvaceti stranách nebo tak nějak a věta pokračuje! To když jsem ukázala příteli, který si...
Více
Po té co jsem přečetla Hlavu XXII., ze které jsem byla nadšená, sem byla tímto titulem dost zklamána. Chápu že monotónost textu má navozovat monotónost života hlavní postavy. Ale kniha je skutečně celá bez jakéhokoli děje. Možná to ale bylo záměrem ukázat právě bezvýznamnost života jednoho kariéristy otupělého vším.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Něco se stalo
Autor:
Heller, Joseph
Nakladatel:
BB art
EAN:
9788072570003
ISBN:
80-7257-000-5
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Originál:
Something Happend
Překlad:
Přidal, Antonín
Popis:
1× kniha, vázaná, 412 stran, česky
Rozměry:
16 × 23 cm
Rok vydání:
1998