Karel Kuna - Cesta do Malšic

Cesta do Malšic

Nakladatel: Mladá fronta 2003
Rozebráno
125 Kč
pohlídat

Anotace

Prózy Karla Kuny jsou v kontextu současné tuzemské tvorby výjimečným jevem, takřka zjevením. Na debutanta projevuje tento autor až neuvěřitelnou znalost spisovatelského řemesla; dokáže citlivě pracovat se složitým nástrojem zvaným čeština, ví, jak příběh vystavět, vypointovat, dokáže svým postavám vdechnout život. Navíc jej neovládá pouze potřeba...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

K přečtení

(...) V povídkách nejde o příběh s dějovou zápletkou. Spojují je hrdinové, jejichž pocity teď a tady (nejčastěji u piva) autor jako by zastavil hledáčkem fotoaparátu. Na výsledném obrázku jsou některé předměty a postavy ostré a dominantní, jiné objekty tvoří rozmazané pozadí snímku. (...) Co povídka, to vzácně banální okamžik "osvobození", v terminologii tzv. kunismu okamžik "osvobození dne". Nejasný myšlenkový směr kunismus s nejasnou fiktivní postavou "kuny svobody", jehož je Karel Kuna "jediným žijícím představitelem", je asi jediným ismem, který má uplatnění v každodenním praktickém životě. Asi proto je také racionálně neuchopitelný a celkově nejasný, ale určitě sympatický.

Karel Kuna: Cesta do Malšic

(...) Někdy jde o poctivé povídky, jindy jen o záznamy, glosy či melancholické vtipy, jejich úroveň je, jak to u prvních knih bývá, značně kolísavá. Možná by Kunovi v literární kariéře pomohlo, kdyby se v hospodách nesoustředil jen na sebe, ale občas také vyposlechl jiné.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Cesta do Malšic
Autor:
Kuna, Karel
Nakladatel:
Mladá fronta
Edice:
Česká próza /Mladá Fronta/
EAN:
9788020410450
ISBN:
80-204-1045-7
Doporučená prodejní cena:
139 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 120 stran, česky
Rozměry:
12 × 19 cm
Rok vydání:
2003