Rob Grant - Neschopnost

Neschopnost

Nakladatel: Argo 2005
Rozebráno
203 Kč
pohlídat

Anotace

Napínavý román z blízké budoucnosti, kdy celá Evropa bude pěkně spojená dokonalými zákony a neprůstřelnou ústavou, jejíž článek 13 199 říká: „Nikdo nesmí být omezen ve svém právu zastávat jakékoli pracovní místo, a důvodem odmítnutí nesmí být ani věk uchazeče, ani barva pleti, ani jeho názor či schopnosti.“ Ve spojené Evropě blízké budoucnosti...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(9x)

Vaše hodnocení
Je to knížka, ke které se neustále vracím. Stačí mi přečíst si pár stránek a už se směju.
No moc mě to pobavilo. Myslim si, že některejm pasážím sme v roce 2007 už hodně blízko. Ale co, aspoň bude sranda!
no myšlením a uvažováním některých akterů by se to dalo uvažovat o tom, že autor někdy navštívil ČR.

Ale fakt to je bezvadné, lidská idiocie, ničemu víc se nemůžete tak nasmát. ale potřeboval bych osvěžit pamět, jak se jmenuje ta nemoc jíž trpí čišník ve vlaku ( se svým kavalýrem lásky..

Opravdu nejlepší knížka od Granta! myslím že když píše sám je to znát.Řezal sem seo d začátku do konce!
Je to absolutně cool. Ostatně jako každá knížka od Roba Granta. Nejde to s ničim srovnat. Trpaslík je trpaslík, ten je neporovnatelnej a Kolonie je taky super - todle je víc detektivní, ale sou tam místa, který když si vybavim, tak se řehtám ještě teď a vy budete taky. Fakt že jo.

tahle knizka je uplne supr, je mnohem lepsi nez kolonie, ktera se mi vubec nelibila, u tohodle sem se smal porad:) spousta vtipu a ironie, doporucuji :-)

Vynikající kus. S trpaslíkem bych to nesrovnával. S kolonií už vubec ne(nečet sem...zatim :)). Každopádně je to skvělá věc. Poměrně napínavá. Myslim že přiběh je celkem v pohodě až na pár nesrovnalostí který bych tady nerad rozepisoval abych vám nezkazil příběh. Akorát tak ňák nechápu tu anotaci...myslim že Harryho bych zařadil spíš někam mezi...
Více
je to sranda. Lepší než Trpaslík, lepší než Kolonie. Malé mínus je, že autorův smysl pro humor a ironii je o hodně silnější než jeho schopnost udržet příběh pohromadě. Celkově ale 10/10, protože mě autor mnohokrát strašně rozchechtal.
Nadpis mého komentáře vystihuje pasáže, u kterých jsem se pobavil nejvíc. Hodně vtipná kniha, hodně dobrá myšlenka, některé scény jakoby vystřižené ze dneška (obzvlášť vlakové pasáže) a je docela dobře možné, že neschopnost nakonec ovládne i ten náš svět. Jak zmiňují ostatní skvělé pasáže s kupováním letenek, půjčováním automobilů, vypínáním...
Více
Zobrazit další (6)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Normou je neschopnost, co s tím?

(...) Neschopnost není prvoplánová či dokonce komunální satira a řada románových motivů má skutečně reálné kořeny v současné praxi. A tak množství stále přijímaných - a absurdnějších - zákonů dělá ze stále většího počtu občanů potenciální zločince, což skvěle reflektuje metafora s věznicí, kde se budují nová podzemní patra pro stále rostoucí počet zadržených.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Neschopnost
Autor:
Grant, Rob
Nakladatel:
Argo
EAN:
9788072036424
ISBN:
80-7203-642-4
Doporučená prodejní cena:
239 Kč
Originál:
Incompetence
Překlad:
Petrů, David
Popis:
1× kniha, brožovaná, 314 stran, česky
Rozměry:
11,5 × 18 cm
Rok vydání:
2005 (1. vydání)