Pavel Kočí - Odložené životy

Odložené životy

Nakladatel: Múzy dětem 2004
Rozebráno
- 11%
188 Kč
pohlídat

Anotace

Kniha povídek, ve které pražský loutkař a principál divadla U Panáků ztvárnil osudy osamělých a nemilovaných dětí, které mu svěřily při návštěvách jeho divadla v dětských domovech.

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

K přečtení

(...) V Odložených životech tedy leccos přečuhuje, zdaleka však nejde o knihu, proti níž cosi namítáme, protože v ní vlastně není nic. Naopak. Lze najít stovky uhlazenějších knížek, jejichž zbytečnost vedle této jen vynikne. Navzdory vší strakatosti a nekázni tu nechybí nejen dobrý úmysl, ale ani jádro prožitku a sdělení.

Černé povídky nenápadného cvokaře Pavla Kočího

(...) Nečekaně očistně působí na čtenáře útlá sbírka povídek Pavla Kočího Odložené životy. Pražský loutkař a principál divadla U Panáků v ní ztvárnil osudy osamělých a nemilovaných dětí, které mu svěřily při návštěvách jeho divadla v dětských domovech. (...) Některé povídky jsou opravdu velmi černé, avšak autor nemá potřebu šokovat. (...) Rekonstruuje kritické situace tak, aby překlenul šrámy v dětské paměti pomocí fantazie a hry. Spojuje při tom citlivě přímočarost dětských promluv a vnitřních monologů s hořce ironickými komentáři zevšednělých potřeb dospělých. (...) Pavel Kočí chtěl zahlédnout alespoň část z toho, co se odehrává v mysli nešťastného dítěte. Je absurdní posuzovat, zda se mu to povedlo. Jisté je jedno, v Odložených životech oprášil ležáky moderní doby - pokoru, soucit a empatii.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Odložené životy
Autor:
Kočí, Pavel
Nakladatel:
Múzy dětem
EAN:
9788023925630
ISBN:
80-2392-563-6
Doporučená prodejní cena:
235 Kč
Ilustrace:
Mišík, Martin
Popis:
1× kniha, vázaná, 104 stran, česky
Rozměry:
13 × 20 cm
Rok vydání:
2004