Tomáš Hokeš - Malý bůh

Malý bůh

Nakladatel: Palme 2004
Rozebráno
232 Kč
pohlídat
Malý bůh

Malý bůh

218 Kč
Rozebráno
218 Kč
pohlídat

Anotace

Historický román Malý bůh se odehrává na počátku našeho letopočtu, v době, kdy keltské kmeny byly z území dnešních Čech vytlačovány germánským etnikem. Děj románu sleduje osudy druida, keltského kněze a barda, který se narodil do bouřlivých válečných časů, v nichž se postupně rozpadá vše, co tvořilo součást jeho života.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(3x)

Vaše hodnocení
Knížku jsem přečetl jedním dechem a řadím ji k tomu nejlepšímu, co tu kdy bylo napsáno. Váš popis té dávné doby je tak sugestivní, že ji používám jako učební pomůcku pro výuku historie (a nejenom historie, ona skutečně pojednává i o naší době). A nenechte se prosím otrávit lidmi, kteří možná něco chápou, ale necítí vůbec nic...
Velmi čtivá knížka z drsné doby stěhování národů, starostech a radostech lidí a o moudrých druidech (vyprávěná jedním z nich). Na prvtotinu velmi dobré, čtivé, nedalo se odtrhout. Těším se na jeho další knihu.

Kniha je nádherná, přečetla jsem ji za dva večery a pak jsem několik dní chodila s hlavou v oblacích a duší někde mimo dnešní svět. Vlastně ještě teď doznívá. Děkuji za nádherný čas nad touto knihou. Do ruky se mi dostala náhodou a je škoda, že ji nemůžu nikde sehnat, ale doufám, že jednou bude moje.

Podle popisu knihy jsem očekával kvalitní román od amaterského spisovatele, ale bohužel jsem se dočkal jen aritmetického průniku nesourodých informací 'okořeněných' úplně zbytečným a poněkud neumelě popisovaným násilím. Celá kniha působí příliš amaterským dojmem a kdyby autor raději napsal pouhou faktografii, asi by udělal výrazně lépe.
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Čtivý příběh o Keltovi, který hrál na loutnu a viděl kolem lidí auru

(...) Malý bůh vypráví skrze Lowenův příběh o posledních desítkách let, které Bójové prožívali na území Čech. (...) Výsledkem je velmi plastický pohled na dobu, která už dávno minula, až si čtenář může začít klást otázku, co je autorova fantazie a co odpovídá skutečnosti.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Malý bůh
Autor:
Hokeš, Tomáš
Nakladatel:
Palme
EAN:
9788090346512
ISBN:
80-903465-1-0
Doporučená prodejní cena:
258 Kč
Ilustrace:
Choura, Tomáš
Popis:
1× kniha, vázaná, 208 stran, česky
Rozměry:
13,5 × 19 cm
Rok vydání:
2004 (1. vydání)