Nicole Kraussová - Dějiny lásky

Dějiny lásky

Nakladatel: Argo 2006
Dějiny lásky

Dějiny lásky

229 Kč
Skladem
229 Kč
Rozebráno
229 Kč
pohlídat

Anotace

Román jedné z trojice nejvýraznějších mladých amerických spisovatelů (vedle Davea Eggerse a Jonathana Safrona Foera). Nestává se často, aby teprve druhý román sotva třicetileté ženy budil pozornost měsíce před svým vydáním. Dějiny lásky, osudy hned několika postav zasazené do současného New Yorku a vracející se do doby 2. světové války, nezapřou...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(13x)

Vaše hodnocení
Tak jako u Kateřiny Tučkové (Vyhnání Gerty Schnirch) jsem byla překvapena zralostí textu týkajícího se reálií, které tyto mladé ženy nemohly zažít, ale přesto dokáží tak působivě popsat. Za zmínku stojí, že manželem Nicol Kraussové je Jonathan Safran Foer, jehož kniha Příšerně nahlas a k nevíře blízko se mi také líbila. A rozhodně si nenechte ujít...
Více
Krásná knížka. Podle názvu a obalu by se dal čekat úplně jiný druh čtení. Nádherně popsané pocity starého člověka... Rozhodně doporučuji!
Nemám ráda klasické romány o lásce, proto mě tahle knížka velmi potěšila. Nejprve mě chytl styl jejího psaní - klokotavý, ubíhající, pádivý, skotačivý. Pokud není dílem autorky, tak překladateli vřelý dík. Já nevidím ani obkoukané motivy ani splasknuté bubliny. Mně se kniha líbila.
Nádherná knížka a tolik smutná...
Pripájam sa i ja - kniha je naozaj úžasná. V mojej hitparáde patrí medzi 3 najlepšie knihy, ktoré som kedy čítala. Len ten obal je veľmi zavádzajúci a podľa mňa veľmi škodí. Vyvoláva dojem, že kniha je úplne o niečom inom, a zaváňa lacnotou (ktorú v knihe nenájdete).
nejnádhernější kniha jakou jsem kdy četla!!!!Dopoučuju všem.
Jedna z nejlepších knížek, jaké jsem letos četla. Doporučuji a ještě přidávám tip na knížku Prostě spolu od Anny Gavaldy!
sú najlepšou knihou, akú som kedy čítal - vtipné, nostalgické, ku koncu priam detektívne, neskutočne originálne - proste ako Láska sama... fenomenálny preklad, gratulujem, trochu nepodarený obal nevystihujúci ani náhodou kvalitu textu - ale i tak každopádne ĎAKUJEM !!!
Výborná věc, úžasně zamotaná, propletená, nedá se přestat číst.
mohu jen souhlasit s corinnou. jsem tesne pred koncem a jsem napnuty jak struna. je v tom touha, propletenec osudu i rozlehle krajiny duse. green.tea
Moc se mi líbí styl, je klokotavý, ubíhá, že se nemůžete odtrhnout. Doporučuji. Corinna
Oceňuji jazyk, moc hezkou formou psáno, 30ti letá autorka se dokáže mistrně vžít do starého člověka. Ovšem nebavil mě podpříběh, nechala bych to jen v jedné rovině. Dějiny lásky v textu jsem přeskákala. Zajímal mě jen hl.hrdina a jeho svět. Určitě se podívám na další titul této autorky, její výraz je úžasný, má určitě velký potenciál být vynikající spisovatelka.
Kniha lavíruje mezi uměním a jednoduchým dívčím románem o lásce, bohužel pro mně autorka po nadějném začátku sklouzla do jednoduchých obkoukaných motivů,kniha dokazuje, že kvalitu díla dělá často jen reklama....spisovatelka tak těží z vlny módních románů, které odkazují k něčemu hlubšímu v lidech, k tajemství lásky, .... autorka se zamotala do...
Více
Zobrazit další (10)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Rukopis v emigraci

Dějiny lásky jsou druhým románem mladé americké spisovatelky Nicole Kraussové. Děj této knihy ve zkratce pojednává o paralelní existenci několika verzí ztraceného rukopisu, stejného názvu jako má tato kniha. Rukopis mění svůj jazyk podle toho, na jakém kontinentu se nachází.
Celá recenze

Nicole Kraussová napsala úžasné Dějiny lásky

Stručně shrnuto, Dějiny lásky jsou kronikou osudů několika rodin z různých časových období, jejichž životy zásadním způsobem ovlivnila druhá světová válka a s ní spojené pronásledování Židů v Evropě. Kniha má dva vypravěče, kteří se od sebe nemohou více lišit.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Dějiny lásky
Autor:
Kraussová, Nicole
Nakladatel:
Argo
Edice:
AAA - Edice angloamerických autorů
EAN:
9788072037629
ISBN:
80-7203-762-5
Doporučená prodejní cena:
269 Kč
Originál:
The History of Love
Překlad:
Ulmanová, Hana
Popis:
1× kniha, vázaná, 257 stran, česky
Rozměry:
12 × 20 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)