- Léon Clifton se vrací...

Léon Clifton se vrací...

Nakladatel: CZ Books 2006
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Tucet legendárních cliftonek. Vybrali jsme na rady čtenářů nejlepší příběhy, které Léon Clifton zaznamenal pro zábavu a potěšení svých příznivců. Léon Clifton se stal legendou, sešity s tímto americkým detektivem v hlavní roli byly čteny všemi čtenáři, od kluků po ctihodné pány v letech. Jeho jméno zlidovělo a stalo se synonymem detektiva. Asi není...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kdo se hne, toho skolím!

(...) Dnes tuto béčkovou klasiku čteme jinýma očima. Jako humornou parodii sebe samé, jako nostalgickou ozvěnu starých časů umocněnou půvabným jazykem, jako pohádku (to je ten pravý žánr!), kde dobro vítězí a zlo končí na elektrickém křesle. Vtipný nakladatelský nápad kazí jen dvě věci. Jestliže nakladatel nelitoval prostředků na vytvoření kongeniálních " brakových" ilustrací (Alois Křesala) a příslušné typografie (Kamil Tatar), mohl ještě najmout korektora na odstranění tiskových chyb a cliftonologa na napsání důkladnější studie o tomto fenoménu české popkultury.

Léon Clifton po sto letech

(...) Knihu nazvanou lapidárně Léon Clifton se vrací... nechalo ilustrovat Aloise Křesalu, který věrně imituje rodokapsové ilustrace, grafika písma zase křiklavé titulky a slogany. Podobně nakladatelství zachovává jazyk původního textu. Obojí je samozřejmě ku prospěchu věci. Naivně vzrušené dialogy a scény by do současnějšího stylu ani přepsat nešly, takto si zachovávají značné kouzlo: Proto vzal bědující paní za ruku a pravil: "Mistres, byla- li zde skutečně spáchána vražda, pak nám přispějte, aby smrt vašeho chotě byla pomstěna!"

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Léon Clifton se vrací...
Nakladatel:
CZ Books
EAN:
9788086947402
ISBN:
80-86947-40-8
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 315 stran, česky
Rozměry:
15,5 × 21,5 cm
Rok vydání:
2006 (1. vydání)