- Zuby nehty

Zuby nehty: Devatenáct hrůzostrašných povídek

Nakladatel: Albatros 2007
Rozebráno
233 Kč
pohlídat

Anotace

Devět autorů, stávajících nebo bývalých studentů Literární akademie, je podepsáno pod devatenácti hrůzostrašnými povídkami pro děti od 12 let i dospělé. Spisovatelka Ivona Březinová a namíchala z osvědčených složek hororového žánru opravdu silný koktejl. Pavouci, netvoři, nebožtíci, sadističtí rodiče, vraždící medvěd – je tu všechno, co si jen...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Knížka je nádherná jak po literární stránce tak umělecké. Ale musím se přiznat že ač je mi 24 let tak se místy docela dost bojim.D oporučuji nečíst před spaním a když tak spát jen při rozsvíceném světle.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Hororové příběhy pro děti

(...) Spatřila svůj vlastní vylekaný obraz ve skleněné výplni. A pak už jen odraz muže s kroužkem v nose... nůž... Také takovou atmosféru se snaží navodit devatenáct povídek s mladými hrdiny v knize Zuby nehty. O tom, že se i děti chtějí bavit strašidelnými příběhy, už nějakou dobu ví Albatros, který se tentokrát rozhodl dát příležitost devíti studentským autorům. Ti tak poprvé knižně publikují.

Vycházejí horory pro děti, napsali a ilustrovali je studenti

(...) Motivy povídek jsou (...) dosud "nevídané a nečtené". Někdy autor klade větší důraz na atmosféru, na popis či prokreslenou psychologii hlavních postav, jindy se z hororových hlubin vyvalí na čtenáře překvapivá humorná scéna nebo je celá povídka střižena až v ironickém stylu plném nečekaných hyperbol. Každý autor nabízí jiný druh strachu, a na své si tedy prý přijdou všichni čtenáři - milovníci této literatury.

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Zuby nehty
Nakladatel:
Albatros
Edice:
Klasik
EAN:
9788000019215
ISBN:
978-80-00-01921-5
Doporučená prodejní cena:
259 Kč
Popis:
1× kniha, 1× CD-ROM, vázaná, 184 stran, česky
Rozměry:
16,5 × 24,5 cm
Rok vydání:
2007 (1. vydání)