Tomáš Lindner - Čekání na období dešťů
Snížená cena

Čekání na období dešťů

Nakladatel: Doplněk 2008
Rozebráno
69 Kč
pohlídat

Anotace

Čekání na období dešťů je čekáním na vláhu, která vnese život do sluncem vyprahlé země. Obyvatelé jihu Afriky se naučili čekat - nejen na životadárné kapky vody, ale také na stále odkládanou lepší budoucnost.

Tato kniha je pestrou mozaikou reportáží, která očima českého novináře zobrazuje dnešní trpělivě čekající Zambii - jednu z prioritních zemí...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Skutečná duše Zambie v provázaném světě

(...) Když jsem knihu brala do ruky, očekávala jsem klasický cestopis, navíc poměrně malý rozsah vzbuzoval jistou skepsi. Svůj názor jsem však radikálně změnila. Autor není pouhým sběratelem fenoménů, jak se bohužel mnoha cestopiscům stává. Nepředkládá čtenářům jen poutavé a pro nás exotické obrazy, ale velmi poctivě se dobírá k podstatě řady problémů. A tento postup je vskutku dvojsečný, protože Lindnerovy obrazy získávají přesah a jednoznačně rozbíjejí zaběhaná klišé, která o Africe máme. (...) Knihu doplňují působivé fotografie. Kdo by čekal, že Čekání na období dešťů je pouhý soubor cestopisných reportáží s letmým pohledem na Zambii, hluboce by tuto knihu podcenil. Tomáš Lindner velmi koncentrovaně uvádí do souvislosti historické i současné události v Zambii, odkrývá mnoho problémů, které tuto zemi sužují, a zachycuje aspekty, které utvářejí zdejší způsoby myšlení, ale i sociopolitické chování. Zároveň texty nepostrádají humor ani vypravěčský a pozorovací talent. Ačkoli je kniha útlá brožura, svým přesahem jednoznačně zastiňuje mnohé obsáhlejší publikace. Když Lindner v závěru své knihy uvádí, že díky tamním obyvatelům zahlédl duši Zambie, mohou se jí díky vysoké úrovni publikace dotknout i Lindnerovi čtenáři.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Čekání na období dešťů
Autor:
Lindner, Tomáš
Nakladatel:
Doplněk
EAN:
9788072392223
ISBN:
978-80-7239-222-3
Doporučená prodejní cena:
149 Kč
Popis:
1× kniha, brožovaná, 151 stran, česky
Rozměry:
14,5 × 20,8 cm
Rok vydání:
2008