Jídlo - dějiny chuti

Nakladatel:  Mladá fronta 2008
Rozebráno
-15%
999 Kč
849 Kč
pohlídat

Anotace

První práce svého druhu, v níž se objevy nové generace historiků jídla z celého světa spojují s nepokrytě romantickým kouzlem pojednávané látky: kulinářských dovedností různých civilizací, minulých i současných, a požitků z hodování. Výsledkem jsou skutečné dějiny chuti, našich nejvznešenějších, nejelegantnějších a nejlibějších myšlenek o jídle –...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Freedman, Paul: Jídlo: dějiny chuti

Velmi pozitivní charakteristikou knihy Jídlo: dějiny chuti je transkulturní aspekt. První kapitola nese poněkud záhadný název Vývoj chuti v pravěku, pokračují statě o chutích a kuchyních starých Řeků a Římanů, vynechána není Čína ani země muslimské, těžiště ovšem tvoří středověká a novověká Evropa. Knihu psali dnešní odborníci na pečlivé nakládání s jídlem, ovšem současně i renomovaní historikové, které zajímají širší kulturní a politické kontexty „dějin chuti“.

Autor/Autorka

Kategorie a témata

Bibliografické údaje

Název:
Jídlo - dějiny chuti
Autor:
Freedman, Paul
Nakladatel:
Mladá fronta
EAN:
9788020418470
ISBN:
978-80-204-1847-0
Originál:
Food: the History of Taste
Překlad:
Kolebáčová, Radka a Roubal, Petr
Popis:
1× kniha, vázaná, 368 stran, česky
Rozměry:
20,8 × 26,3 cm
Rok vydání:
2008 (1. vydání)