Karel Šroubek - Jak se vaří u Šroubka?

Jak se vaří u Šroubka?

Nakladatel: Paseka 2008
Rozebráno
224 Kč
pohlídat

Anotace

Reprint významné kuchařské knihy z roku 1935. Karel Šroubek (nar.
1880 v Nučicích) otevřel vlastní restauraci na Václavském náměstí v Praze, tamtéž zakoupil v roce 1924 hotel U arcivévody Štěpána a pod názvem Grandhotel Šroubek zde vybudoval restauraci s nejvyhlášenější kuchyní. Sbírka více než jednoho tisíce receptů patří k nejvýznamnějším dílům české gastronomické literatury.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Dočtete se, co se vařilo v jednom z nejlepších prvorepublikových hotelů, nasajete plnými doušky tehdejší atmosféru vůní a chutí, z nichž mnohé mohou být dnes nezvyklé. Pokud ale zvolíte recepty jako výchozí inspiraci, obohatíte si kromě ducha čtením i svůj domácí prostřený stůl zajímavým vařením. Vítejte, pane Šroubku opět mezi námi! Pavel Martin
Reprint původní knihy cca před 100 lety. Recepty - některé můžete použít, některé se dají upravit do dnešní doby, některé jsou úsměvné. Někde jinde v recenzi bylo citováno z knížky - postup na usmrcení želvy - ten je v Želví polévce: nalákáme želvu na list salátu a jakmile vystrčí hlavu, usekneme ji... Zajímavé povídání (čtení), ale málo fotografií - jasně, jen černobílé původní, spíše reklamní.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Jak se vaří u Šroubka?
Autor:
Šroubek, Karel
Nakladatel:
Paseka
EAN:
9788071859451
ISBN:
978-80-7185-945-1
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 256 stran, česky
Rozměry:
16,5 × 23,5 cm
Rok vydání:
2008 (6. vydání)