Miroslav Kačor - Svědomí hrdinů
Snížená cena

Svědomí hrdinů: Jiná tvář odbojové činnosti skupiny bratří Mašínů

Nakladatel: Rybka Publishers 2009
Rozebráno
89 Kč
pohlídat

Anotace

V knize Svědomí hrdinů autor ukazuje odvrácenou tvář odbojové činnosti bratří Mašínů a jejich společníků, která dodnes názorově polarizuje českou společnost. Vrací se k činům, které skupina spáchala počátkem 50. let minulého století na československém území. Na rozdíl od ostatních publikací zabývajících se touto tematikou Miroslav Kačor nabízí...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Konečně pravdivý obraz 'odbojové' činnosti bratří Mašínů.
Odpad.

Jeden z největších paskvilů o tématu. Kačor tuto knihu sepsal naprosto účelově, o jakékoli objektivitě nemůže být řeči. Konceptuálně je snahou odpoutat pozornost od faktů, které zakrývá hrou na emoce.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Svědomí Mašínů

(...) Kačorova kniha je první, která je psaná z protimašínovských pozic. Argumenty a fakta, které přináší, jsou silné a měli by se s nimi seznámit všichni příznivci našich bratrů. Hrdiny Kačorovy knihy nejsou Mašínové a jejich společníci, ale ti, které oni sami považují za "collateral damages": policisté Oldřich Kašík a Jaroslav Honzátko, účetní národního podniku Kovolis Jaroslav Rošický, které zabili, a hasič Jan Lecián, jehož zmrzačili. S pomocí svědectví rodinných příslušníků a dalších pamětníků i archivních dokumentů Kačor vrací těmto lidem tvář a ukazuje, že také oni byli lidmi z masa a kostí, kteří měli svůj příběh, své rodiny a děti. (...) Spor o smysl českých dějin vypovídá dnes více o společnosti počátku 20. století než o dějinách středověku a národního obrození, které byly předmětem disputace Masaryka, Pekaře a dalších. Podobně tomu bude v budoucnosti s dnešním sporem o Mašíny, v němž jde mnohem více o českou společnost prvních postkomunistických let než o odboj v 50. letech.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Svědomí hrdinů
Autor:
Kačor, Miroslav
Nakladatel:
Rybka Publishers
EAN:
9788087067802
ISBN:
978-80-87067-80-2
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Popis:
1× kniha, vázaná, 344 stran, česky
Rozměry:
15 × 21 cm
Rok vydání:
2009 (1. vydání)