Silke Scheuermannová - Hodina mezi psem a vlkem

Hodina mezi psem a vlkem

Nakladatel: KNIHA ZLÍN 2009
Rozebráno
134 Kč
pohlídat

Anotace

Netrpělivě očekávaný první román Silke Scheuermannové Hodina mezi psem a vlkem (2006) podává působivý portrét dezorientace mladé generace, která hodně žádá, ale ve všednodenním životě zmateně tápe.Vypravěčka se po letech odcizení setkává se svou sestrou Ines, impulzivní malířkou a také alkoholičkou. I když se nechce znovu vrátit do své dřívější...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Přijde lepší život? Možná nikdy

(...) Je to první obsáhlejší autorčina práce po poezii a povídkách. Lyrické výlevy však nečekejte, Scheuermannová víc zatajuje než odkrývá. Okolnosti napjatého vztahu dvou sester pojmenovává nepřímo. Ines je svůdnější a talentovanější. Ta mladší, která příběh vypráví a jejíž jméno ani jednou nepadne, jí trochu závidí, trochu obdivuje, ale hlavně jí zazlívá, že ve svých obrazech ztvárnila smrt jejich otce. (...) Hodina mezi psem a vlkem neřeší ani neobjasňuje. Těží z pochyb, neurčitostí, výseků, nálad. I proto německá média mluví o generačním pocitu, snaze zachytit to, čím si nejsou jistí protagonisté knížky a možná ani autorka. Kdy konečně začne ten lepší život, na který netrpělivě čekáme? Ve třiceti, čtyřiceti? Anebo pokaždé zahne dva tři kroky před námi, jak melancholicky nadhazuje autorka?

Ženy v ofsajdu

(...) Postavy jsou jako vystřižené z každého druhého lo-fi posmutnělého amerického nezávislého filmu, krotce groteskní zápletka se dá předvídat od prvních deseti stránek a závěr je oslazený stejně jako u Orthse. Sympatické ovšem zůstává svižné tempo vyprávění i snaha (byť kapku marná) chytit svoji generaci pod krkem a literárně ji zakonzervovat. Ale hlavně - německá smířlivost a opatrné nadějné konce mají ještě pořád daleko k umanutě lidově laskavým českým komediím. Jemná melancholie Pokojské ani Hodiny mezi psem a vlkem nemučí uslzeným patetismem, třebaže k přímočarému veselí mají obě knihy daleko.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Hodina mezi psem a vlkem
Autor:
Scheuermannová, Silke
Nakladatel:
KNIHA ZLÍN
EAN:
9788087162231
ISBN:
978-80-87162-23-1
Doporučená prodejní cena:
149 Kč
Originál:
Zwischen Hund und Wolf
Překlad:
Hermanová, Eva
Popis:
1× kniha, brožovaná, 116 stran, česky
Rozměry:
12,2 × 19,5 cm
Rok vydání:
2009 (1. vydání)