Trevanian - Incident v Twenty-Mile

Incident v Twenty-Mile

Nakladatel: Argo 2009
Rozebráno
99 Kč
pohlídat

Anotace

Román je podle slov autora pohledem z jiného úhlu na americký sen na konci 20. století, zaobalený do westernového žánru. Je temnější a přízračnější než klasické rodokapsy a všechny filmové westerny, které tento mýtus glorifikují. Twenty-Mile neboli Dvacátá míle je bohem zapomenuté městečko, do kterého jednoho dne přijede - jak jinak než - mladý...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Úchvatná kniha, celkem banální příběh, kterému však autor dokáže vdechnout neopakovatelnou atmosféru. Vynikající dialogy, skvělý jazyk - čtenářská lahůdka!!!
Je to lepší, než jsem čekal. Trevanian postupně buduje uhrančivou atmosféru a čtenář čeká, kdy dojde na kýžený

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Western, který občas trochu nudí

Americký prozaik píšící pod pseudonymem Trevanian byl takovým literárním chameleonem, že mnozí čtenáři i kritici dlouhá léta mysleli, že se pod jedním jménem skrývá celý kolektiv autorů. V Incidentu v Twenty-Mile si Trevanian vyzkoušel variaci na westernový rodokaps.
Celá recenze

Trevanian: Incident v Twenty-Mile

(...) Trevanian zakotvil svůj příběh v nepsaných pravidlech westernového žánru, okořenil text jadrným jazykem dobrodružných historek z Divokého Západu (který, jak autor říká, vzal za své v televizní jednotvárnosti). Ale jeho témata jsou podstatně širší, současnější: konec století - originál vyšel roku 1999 -, konec jedné éry, konec snu vymezujícího a omezujícího americké muže. Román lze proto číst jako western se vším všudy nebo jako westernovou demystifikaci. Výběr záleží na čtenářově naturelu. Ať tak nebo tak, nudit se rozhodně nebudete.

Trevanian složil skvělý hold špinavým westernům

(...) Tím vůbec nejlepším na celé Trevanianově knize pak je její neustále se měnící tempo. Úvod knihy je až nesnesitelně rozvleklý, tempo postupně graduje až k zběsilému osudovému finále. Kniha však nezačíná ani nekončí příběhem Matthewa a Liedera, Trevanian knihu otevírá prologem, jak na tento příběh vlastně přišel, a uzavírá epilogem popisujícím osudy jednotlivých aktérů po onom "incidentu". I díky těmto newesternovým prvkům se Incident v Twenty- Mile vyděluje z nekonečné řady žánrových knih bez hlubších ambicí.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Incident v Twenty-Mile
Autor:
Trevanian
Nakladatel:
Argo
EAN:
9788025701324
ISBN:
978-80-257-0132-4
Doporučená prodejní cena:
99 Kč
Originál:
Incident at Twenty-Mile
Překlad:
Petrů, David
Popis:
1× kniha, vázaná, 305 stran, česky
Rozměry:
15 × 21 cm
Rok vydání:
2009 (1. vydání)