Bryan Talbot - Grandville

Grandville

Nakladatel: Comics Centrum 2009
Rozebráno
539 Kč
pohlídat
Grandville

Grandville

269 Kč
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Kdo zabil Raymonda Leigh-Vydru? Jaké tajemství odhalil tento “kulturní atašé” ambasády Britské socialistické republiky v Paříži? Musíte si v Grandville opravdu dávat pozor kam šlapete? Co slyšela Sarah Blaireauová?Odpověď na tyto a mnoho dalších otázek přináší nový paropunkový vědecko-romantický thriller britského autora Bryana Talbota, který...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Grandville

(...) Sugestivní přebal románu Grandville s ozbrojeným rozzuřeným jezevcem nelže. Grandville čtenáře přenese do jiného světa. Světa, který prožil jinou historii, než jak ji známe. Světa, kde Zemi obývají antropomorfní postavy se zvířecími hlavami, kde pára a parní stroje v jakékoli podobě tvoří základ veškerých moderních technologií. Do světa, kde Francie už během Napoleonských válek porazila Anglii a nyní vládne okupované Evropě. (...) Vyšetřování zločinu je v Talbotově podání napínavá jízda, v níž nechybí krásné ženy (respektive jezevčí samice) ani poznání, že ve skrznaskrz zkaženém Grandville zkrátka není radno nikomu věřit. Talbotova kresba navíc sálá atmosférou, kterou chce každý dobrodruh zažít.

Jezevec, který vzrušuje víc než James Bond

(...) Co vznikne, když se geniálně nadaný kreslíř a spisovatel pustí do příběhu inspirovaného stoletím páry a Julesem Vernem, filmy Quentina Tarantina, Jamesem Bondem a 11. zářím? Fenomenální komiks. Autor - Bryan Talbot, Název - Grandville. (...) Grandville vychází ve světové premiéře v češtině. České nakladatelství Comics Centrum totiž před časem digitálně zrestaurovalo Talbotův román Dobrodružství Luthera Arkwrighta, s nímž byl autor maximálně spokojený, a proto se rozhodl vydat Grandville nejprve česky a až na podzim v angličtině. Grandville snad ani není komiksovým románem, spíš kresleným literárním filmem s detailně vystavěnou dějovou linkou, bravurně zachycenou akcí, s detaily, jež berou dech. Číst Grandville je jako dívat se na skvělou akční detektivku, Talbotovy kresby vyvolávají snad i filmovou hudbu, která se začne ozývat v hlavě, polonahý LeBrock vzrušuje čtenářky snad víc než milostná scéna s Jamesem Bondem. A přitom je to jen jezevec!

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Grandville
Autor:
Talbot, Bryan
Nakladatel:
Comics Centrum
EAN:
9788086839301
ISBN:
978-80-86839-30-1
Doporučená prodejní cena:
599 Kč
Originál:
Grandville
Překlad:
Kantůrek, Jan
Popis:
1× kniha, vázaná, 102 stran, česky
Rozměry:
17 × 24,5 cm
Rok vydání:
2009 (2. vydání)