David Mitchell - Sencislo9

Sencislo9

Nakladatel: Mladá fronta 2010
Rozebráno
269 Kč
pohlídat

Anotace

Druhý román Davida Mitchella líčí příběh Eidžiho Mijakeho, venkovského chlapce z malého ostrůvku na jihu Japonska, který přichází do Tokia hledat svého nikdy nepoznaného otce. Musí se přitom vypořádat s nejrůznějšími nástrahami – od čiré velikosti a anonymity Tokia přes zášť neznámých příbuzných a žoldáků jacuzzi až po bezbřehost vlastní fantazie....
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Po Murakamiho Norskom dreve, ktorý ma očaril, ďalši dobrý román z japonského prostredia o hľadaní rodinných koreňov, snení, nachádzaní... Vznikajú zaujímavé situácie, dej popretkávaný snami hlavného hrdinu, určite stojí za prečítanie.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Sen britského Murakamiho

(...) Kniha s podivným názvem sencislo9 je podobně jako Třináct měsíců autobiografická a čtenáře nepochybně zaujme jak laděním, tak látkou. Autor totiž dokonale dokázal využít svou "japonskou zkušenost" - než se usadil na irském venkově, strávil osm let v Hirošimě jako učitel angličtiny; matkou jeho dvou dětí je Japonka Keiko. Fascinace životem, který je naprosto odlišný od toho "evropského", je základním vektorem románu. Podobně jako hvězda současné japonské literatury Haruki Murakami i Mitchell vnímá Japonsko ambivalentně: na jedné straně je tu ohromení obrovskou životní silou kultury, která je nucena se vyvíjet na poměrně stísněném prostoru, na straně druhé pak zděšení z odlidštěnosti - každý úspěch je vykoupen šílenou dřinou, odříkáním, a především ztrátou důstojnosti a lidské tváře.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Sencislo9
Autor:
Mitchell, David
Nakladatel:
Mladá fronta
EAN:
9788020420992
ISBN:
978-80-204-2099-2
Doporučená prodejní cena:
299 Kč
Originál:
Number9dream
Překlad:
Diestlerová, Petra
Popis:
1× kniha, vázaná, 456 stran, česky
Rozměry:
14,2 × 20,5 cm
Rok vydání:
2010 (1. vydání)