Josef Zábranský - Nové řecké báje

Nové řecké báje: Pověsti a příběhy

Nakladatel: Arteso 2010
Rozebráno
266 Kč
pohlídat

Anotace

V této knize se vypravíme do Řecka méně známého, než je klasický starověk. Seznámíme se s 24 málo frekventovanými bájemi, pověstmi a příběhy z období slavné císařské Byzance, přesmutné a tragické turkokracie, ale i řeckého novověku.
Našimi průvodci dávnými časy budou vznešená písmena řecké abecedy. Začneme alfou a rozloučíme se příběhem...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(7x)

Vaše hodnocení
Kniha Nové Řecké Báje byla pro mě velké překvapení, pochazím z Lesbou, takže mě velmi potěšila. Pěkná knížka. Musim také připomenout výbornou ilustraci, bravo. Perikles Hadzimihalis Řecko
Vznešený, lehce archaický styl, v kombinaci s bezesporu fascinující tématikou činí z knihy velmi zajímavé dílo. Četba mne z jakéhosi důvodu uváděla do povznesené nálady a po jejím přečtení jsem zůstal s touhou dozvědět se více. Do Řecka se určitě v nejbližší době vypravím.
Zajímavá kniha, která nám přibližuje Řecko, jeho historii, tak jak jej většinou neznáme. Známé i neznáme příběhy a pověsti jsou vyprávěny barvitě a poutavě, doplněny nevšedními ilustracemi. Doporučuji.

Dozvěděla jsem se mnoho nového a podnětného z období, které do té doby pro mě bylo "španělskou vesnicí". Pěkné příběhy, výborná čeština a úžasné ilustrace (to abych nezapomněla). Řecké báje jsou zkrátka jedinečné! Doporučuji každému k přečtení.

Mám ráda historii, zejmána starověké Řecko a Řím. Moc se mi líbily starověké báje a pověsti od E. Petišky. Proto jsem si přečetla tuto knihu a byla jsem nadšená, že jsem se dozvěděla něco nového. Knihu hodnotím velice kladně. Je napsána krásným jazykem, zajímavé jsou i ilustrace. Je z ní cítit velká láska autora k této oblasti.

Když jsem kdysi dávno četl jako povinnou školní četbu Staré řecké báje a pověsti od Eduarda Petišky, myslel jsem, že tím to pro mě končí a již se nikdy nic nového nedozvím. Po přečtení Nových řeckých bájí pana Zábranského musím konstatovat, že jsem četl něco nového, výborně napsaného a jsem moc rád, že jsem se do čtení této knížky pustil!
Milovníci Petiškových Starých řeckých bájí a pověstí se mohou přenést kdo krásného Řecka a prostřednictvím méně známých bájí se dozvědět i spoustu zajímavých skutečností z historie. Kniha svědčí o fundovanosti a lásce autora ke kultuře, která patří k evropskému kulturnímu bohatství stejně jako milované římské právo:-)
Zobrazit další (4)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Nové řecké báje
Autor:
Zábranský, Josef
Nakladatel:
Arteso
EAN:
9788025474471
ISBN:
978-80-254-7447-1
Doporučená prodejní cena:
295 Kč
Ilustrace:
Abramjan, Tigran
Popis:
1× kniha, vázaná, 104 stran, česky
Rozměry:
20,5 × 20,5 cm
Rok vydání:
2010 (1. vydání)