JESS3, Caleb Melby - Steve Jobs

Steve Jobs

Nakladatel: Computer Press 2012
Rozebráno
179 Kč
pohlídat

Anotace

Komiks vykresluje přátelství dvou silných osobností. V příběhu se prolíná současnost a minulost, a to od 70. let minulého století až po rok 2011. Hlavní zájem se však soustředí na Jobsův odchod z Applu v roce 1985, kdy začal intenzivně studovat s Kobunem. Tato doba měla zásadní význam na vše, co se později v Applu událo v oblasti jejich produktového designu a obchodní strategie.

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Jobs v komiksových bublinách

(...) Mapuje Jobsovo přátelství s duchovním zen buddhismu Kobunem Chino Otogawou. (...) Autor komiksu Caleb Melby se právě podobnost, která však muže nakonec rozdělila, snažil během své práce pochopit. "Rozkol mezi nimi způsobila snaha o dokonalost a jejich perfekcionismus. Jobs chtěl být inovátorem, který vyrábí bezchybné produkty. Kobun pracoval na tom, aby dosáhl klidu a míru sám v sobě," vysvětluje Melby. V jeho komiksu je kaligrafie, meditace, stárnutí, touha po prozření i smrt - ovšem nikoli Jobsova. Kobun zemřel před deseti lety ve Švýcarsku, když se snažil zachránit svoji topící se dceru.
Podoba Steva Jobse se v knize mění od jednoduchých modrých džínů a brýlí s kruhovými obroučkami až po sveřepého zarostlého a rozcuchaného muže v devadesátých letech. Ilustrátoři z týmu společnosti JESS3 se snažili v konturách obou mužů odrazit Japonsko, kaligrafii i harmonii a sílu kruhu -ostatně proto je kruhová ilustrace použitá i na obálce, jako je kulatých mnoho inovací Applu.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Steve Jobs
Autor:
JESS3 a Melby, Caleb
Nakladatel:
Computer Press
EAN:
9788025138212
ISBN:
978-80-2513-821-2
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Originál:
The Zen of Steve Jobs
Překlad:
Doseděl, Ondřej
Popis:
1× kniha, brožovaná, 80 stran, česky
Rozměry:
17,8 × 25,4 cm
Rok vydání:
2012 (1. vydání)