Miloš Pojar - Izrael - ...
Otevřít stranu 99

Izrael - stručná historie států

Nakladatel: Libri 2004
Není v prodeji
70 Kč
pohlídat

Anotace

Výkladu dějin židovského státu od nejstarších dob s přirozeným akcentem na 20. století, zejména jeho bouřlivou druhou polovinu, v níž Izrael několikrát bojoval o holou existenci, se ujal autor, který vedle historického školení řadu let v zemi pobýval v diplomatické funkci. I zde čtenář nalezne encyklopedické heslo, přehled vzájemných vztahů i aktuální rady pro turisty a obchodníky.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Kniha Stručné dějiny státu Izrael je určena pro všechny, kteří se chystají na cestu do této blízkovýchodní země jak na dovolenou, tak za prací nebo za obchodem. Na nemnoha stránkách pochopíte kulturní a historický vývoj tohoto zajímavého, ale kulturně, nábožensky a politicky problematického území. Po jejím přečtení se budete orientovat v základní...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Stručná historie států - Izrael

(...) Pojednat na pětadvaceti stránkách události táhnoucí se od 11. věku před Kristem až po začátek minulého století znamená dopustit se zhuštění, které nezasvěceného zmátne a poučenému mnoho nedá. (...) Nejcennější pasáže tak čtenář najde až ve druhé polovině knížky po skončení "dějepisu". Kapitoly zabývající se judaismem a jeho rituály, náboženským a etnickým dělením izraelské společnosti jsou přehledně uspořádané a informačně kypré. (...) Na svůj příručkový charakter je knížka napsána literárně vybroušeným jazykem.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Izrael - stručná historie států
Autor:
Pojar, Miloš
Nakladatel:
Libri
Edice:
Stručná historie států
EAN:
Doporučená prodejní cena:
70 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 186 stran, bez zabezpečení DRM, 2,0 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2004