Michal Viewegh - Andělé všedního dne

Andělé všedního dne

Nakladatel: Tympanum 2007
Andělé všedního dne

Andělé všedního dne

254 Kč
Rozebráno
254 Kč
pohlídat
Andělé všedního dne

Andělé všedního dne

212 Kč
Rozebráno
212 Kč
pohlídat
Není v prodeji
199 Kč
pohlídat

Anotace

Audiokniha ve formátu MP3.. Můžete se poslechnout plnou verzi bestselleru oblíbeného autora v podání Davida Novotného.

Pro dvaapadesátiletého Karla z pražských Nuslí je úterý 5. září 2006 posledním dnem jeho života, což vědí jen andělé… Mladá vdova, učitel autoškoly, sebevrah a čtyři andělé — to jsou protagonisté nové knihy Michala Viewegha....

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Kniha Andělé všedního dne se pro mě stala srdeční záležitostí. Člověk se nad ní musí zamyslet, aby si uvědomil, že jsme tu jen na návštěvě a že se opravdu chováme, jako bychom měli žít věčně...
Spolkla jsem tuhle třešničku na Vieweghově tvorbě a budu se asi ještě dlouho olizovat. Mohu říct, že je to dílko naprosto skvělé. Vždycky se u jeho děl bavím (s výjimkou Báječného roku.../deníku, mhm), tentokráte však ještě více než kdykoliv předtím.
Tuto knihu jsem čirou náhodou koupil hned po jejím vydání a po přečtení poloviny tvorby Michala Viewegha mohu s klidným svědomím napsat, že právě 'Andělé všedního dne' jsou dle mého názoru nejzdařilejší. Kniha, ač je poměrně krátká a malého formátu, mě zaujala už pouze svým přebalem, a ani po obsahové stránce mě nijak nezklamala.
Sice jsem neslyšel nabízenou audioknihu, četl jsem však knihu tištěnou a nebojím se napsat, že to je jedno z nejlepších Vieweghových děl, které jsem kdy četl a které kdy vydal.
Přečetla jsem několik knih od Michala Viewegha .. a myslím, že Andělé všedního dne patří k těm nejzdařilejším knihám. Avšak pro mne budou Báječná léta pod psa vždy mým číslem jedna!
Pište si co chcete, ale mě se to líbí moc. Čtu si hlavně v noci, a tak chodím kvůli tomu dlouho spát.
Dobrá věc, ale trochu krátké na jednu celou knihu.
Od tohoto autora jsem přečetl už několik knih a Andělé všedního dne nějak nevybočují. Je to dobré počtení, ale zase že by to člověka zaujalo nečím novým, to se říct nedá. Zkrátka Michal sází stále na tu stejnou kartu a to je možná trochu škoda. Myslím, že pokud takto bude pokračovat, Báječná léta pod psa nebo Účastníci zájezdu budou jeho vrcholem.
Před přečtením: Viewegh. Po přečtení: Viewegh plus pokrčení rameny. Je to Vieweghovina až to bije do očí, je pravda čtivá a je nadprůměrná co se Vieweghovy tvorby týče, ale na libovolnou jinou českou literaturu, nebo chcete-li, na Báječná léta pod psa či Vybíjenou, to ani zdaleka nedosahuje.
Zobrazit další (6)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Proč si koupit Viewegha

(...) Je to smutná, dokonce nejsmutnější zVieweghových knih. Čtveřice andělů se jednoho zářijového dne ocitá v Praze, aby během dne dokázala smířit či potěšit několik jedinců, jejichž život se za pár hodin naplní. Možná to zní jako pohádka, ale to by Viewegh nesměl být šikovným spisovatelem. Umí si poradit nejen s reálnými osudy, ale stejně citlivě pracuje s anděly, až je chtě nechtě musíte považovat za reálnou součást našich životů.

Viewegh je krutý bůh svých hříšných lidí

(...) Až na pár nezvládnutých detailů (například Ilmuthinu učebnicovou naivitu) dospěl Viewegh k jednomu ze svých autorských vrcholů. Obtížné téma uchopil s bravurou, nesklouzl k sentimentu a jeho stylu prakticky není co vytknout.

Slyšel Bůh vůbec někdy o logistice?

(...) Andělé všedního dne sice nedosahují kvality nejlepších knih Michala Viewegha, jimiž dosud zůstávají Báječná léta pod psa či Vybíjená, nejsou ale zdaleka ani jeho prózou nejslabší. O žádné velké dílo se bohužel nejedná, v kontextu české literární sezony však jde přece jen o lehký nadprůměr.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Andělé všedního dne
Autor:
Viewegh, Michal
Nakladatel:
Tympanum
EAN:
8594072277054
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Popis:
AudioKniha ke stažení, 32 x mp3, délka 3 hod. 34 min., velikost 243,0 MB, česky
Rok vydání:
2007