Ke stažení

Brida

Nakladatel: Argo 2014
Ihned
168 Kč

Anotace

Paulo Coelho, který je považován za jednoho z nejvlivnějších spisovatelů dnešní doby, uveřejnil své knihy, přeložené do 66 jazyků, ve 160 zemích. Právě vychází jeho třetí román z roku 1990, ve kterém navazuje v jiné poloze na svůj proslavený román Alchymista.

Brida je skutečný příběh jedné z nejmladších učitelek čarodějnické tradice. Ve stále témž...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(6x)

Vaše hodnocení
Coby nepříznivkyni nasládlých románků mě oslovila tato kniha svou jemnou romantikou, četla jsem jedním dechem. Podle mě se jedná o jedno z těch velmi zdařilých Coelhových děl. Mně se knížka moc moc líbila a doporučuji ji dále.
Tohoto autora mám velmi ráda a Brida je nádherné dílo o lásce, hledání sebe sama, pochopení, o naději i víře. Obsahuje citáty, které když jsem četla, uvědomila jsem si, jak velkou nesou pravdu. Za mě super, přečetla jsem ji jedním dechem během dvou dnů. Závěr mě trochu překvapil, nicméně i ten je něčím zvláštní. Tuto knihu i autora vřele doporučuji.
Knížku jsem přečetla jedním dechem, jak tady už více čtenářů zmiňuje. Nevím proč, ale v průbehu jejího čtení jsem pochopila spoustu svých životních zkušeností, hlavně co se týče mých předešlých zklamání i prožitků v lásce. Je to krásná kniha, je v ní krásně popsána jak mužská tak ženská stránka každého z nás. Jednou jsme prostě byli obojí. Proto...
Více
Díky autorovi za prožitek a emoce, které pomáhají poznávat a léčit duši každého člověka. Tu mou tato kniha velmi obohatila.
Každá z jeho knih ve mě vyvolává pocity, které jsem nikdy neměla. Je to nejúžasnější spisovatel a moje tajná láska.
Děkuji tomuto spisovateli za jeho další krásnou knížku.
Do každé z jeho knih se člověk chtě nechtě ponoří a přečte ji jedním hltem. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych knihu od Coelha otevřela a hned ten den ji nedočetla. Někdo možná namítne, že je zde mnoho symboliky a náboženských odkazů, ale když se nad tím vším zamyslíte, pochopíte, co tím chtěl autor říci. Trochu mě překvapil konec knihy, ale vůbec jí to neubírá na kráse. Určitě si knihu přečtěte.
Každý máme jinou rovinu chápání a na své cestě jsme každý na určitém úseku kde máme pro nazírání Pravdy určité možnosti v závislosti na naší momentální úrovni vědomí. Kritizovat je velmi snadné a uměl by to někdo z nás napsat lépe? Čteme si Bridu s přítelkyní společně většinou večer kdy máme klid a kniha se nám moc líbí. Nacházíme v ní hloubku a...
Více
I takový spisovatel jako je Paolo Coleho se musel naučit vyprávět a psát, aby dosáhl postu jaký má dnes.Knihu jsem četla ba dokonce hltala a i ona má své kouzlo a zkrytou moudrost.Myslím si,že na jednu z prvotin je opravdu dobrá. Moudrými se přece nerodíme a dokonalý není celý život nikdo. Moc za tuto knihu děkuji a věřím,že brzy přibudou i zbylé prvotiny jako Maktub a Valkýry.
Oblíbený autor, který dokáže skloubit i zdánlivě nepasující skutečnosti. V této knize spojuje mystiku, moderní život se všemi jeho běžnými problémy a to je něco, co velké množství autorů opomíjí. Vypráví tak příběh z nového úhlu pohledu. A pokud máte rádi jeho tvorbu s touto knihou zaručeně nešlápnete vedle
Coelha mám moc ráda, ale tahle poslední kniha mně zklamala, plytké vyprávění, oproti jeho jiným knihám slabé, nedoporučuju.
Kniha se sice čte svižně,protože člověk neustále čeká na nějaké závažnější sdělení, ale dočká se spíše zavádějící výmyslů a rozmazání pointy..které svědčí o tom,že ačkoliv má autor ambice sdělovat významné duchovní pravdy , tak v nich má sám značný chaos.Namixoval dohromady všechno možné a výsledek tomu odpovídá..Je to falešné..a v závěru..k ničemu.
Zobrazit další (9)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kandomblé v irských hvozdech

Mají romány Paula Coelha vůbec něco společného s Brazílií?
Celá recenze

Paulo Coelho Brida

(...) Najednou na vás ze stránek zírají věty a snaží se vás chytit do své vševypovídající pravdy, jako by připomínaly sebrané moudrosti starých Římanů. Na druhé straně se musím přiznat, že mi tyto výroky pár dní kolovaly v hlavě, dokonce jsem si některé pro sebe mumlala pod fousy. Je v nich jakási naděje, dobro, možná snad i Bůh. A po pravdě, kdo dnes něco takového sděluje? Vždyť o zlu je tak snadné psát. Možná to je ten důvod, proč se dnes Coelho tak dobře prodává a proč si ho třeba i přečíst.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Brida
Autor:
Coelho, Paulo
Nakladatel:
Argo
EAN:
Doporučená prodejní cena:
168 Kč
Originál:
Brida
Překlad:
Lidmilová, Pavla
Popis:
Elektronická kniha, 196 stran, bez zabezpečení DRM, 0,9 MB ePUB ePUB, 1,9 MB Mobi Mobi, 4,2 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2014