Ernest Hemingway - Stařec a moře
Ke stažení Info OKO

Stařec a moře

Nakladatel: Tympanum 2015
Ihned
199 Kč
Stařec a moře

Stařec a moře

314 Kč
Rozebráno
314 Kč
pohlídat
Stařec a moře

Stařec a moře

269 Kč
Rozebráno
269 Kč
pohlídat
Stařec a moře

Stařec a moře

254 Kč
Rozebráno
254 Kč
pohlídat

Anotace

Nezkrácená audioverze nejslavnějšího díla Ernesta Hemingwaye, novela, za které obdržel v roce 1954 Nobelovu cenu za literaturu. Příběh se odehrává v malé kubánské vesnici poblíž Havany, odkud starý rybář Santiago vyjíždí sám na lov. Po dlouhé neúspěšné době uloví největší rybu svého života, se kterou svede strhující, i když ve výsledku tragický...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Tuto klasiku klasik jsem po velké řádce let tentokrát četla ušima v podání pana Ladislava Mrkvičky, což byl skvost a skvěle se k této novelce jeho hlas hodil. Kromě parádní interpretace jsem opět byla nadšená i obsahem, ani po těch mnoha letech pro mě neztratila kouzlo, naopak, poté co už mám taky hodně odžito, jsem z knížky snad ještě...
Více
Tahle klasika nikdy nezestárne. Stejně jako další klasická literatura, tak i poslední dílo tohohle velikána nepřestává oslovovat. V záplavě milionů knih nevalné úrovně lze vždy sáhnout po této krátké novele, která oprávněně patří ke skvostům světové literatury.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

MINIRECENZE

(...) Nahrávku se stopáží tři hodiny čtyřicet minut načetl - v překladu Františka Vrby - Ladislav Mrkvička. A byla to šťastná volba, herec velmi citlivě odstiňuje starcův a chlapcův svět.

Napříč žánry

(...) Stařec a moře je nejslavnější dílo Ernesta Hemingwaye, za které obdržel v roce 1954 Nobelovu cenu. Příběh se odehrává v malé kubánské vesnici poblíž Havany, odkud starý rybář Santiago vyjíždí sám na lov. Po dlouhé neúspěšné době uloví největší rybu svého života, se kterou svede strhující, i když ve výsledku tragický boj. Alegorický příběh o nezlomnosti lidské vůle, o vztahu člověka k přírodě a jiným tvorům. Kniha se stala symbolem odvahy a lásky k moři.

Autor/Autorka

Interpret/Interpretka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Stařec a moře
Autor:
Hemingway, Ernest
Nakladatel:
Tympanum
EAN:
8594072277184
Doporučená prodejní cena:
199 Kč
Interpret:
Mrkvička, Ladislav
Popis:
AudioKniha ke stažení, 17 x mp3, délka 3 hod. 33 min., velikost 195,4 MB, česky
Rok vydání:
2015