Řeka

Nakladatel: Labyrint 2015
Rozebráno
311 Kč
pohlídat

Anotace

Čtvero ročních období a čtyři příběhy odehrávající se na břehu jedné řeky, které v jejich pomíjivosti a kráse zachytil italský malíř Alessandro Sanna. Navzdory občasné krutosti je život většinou radostný a zářivý, především se však stále proměňuje jako voda, která plyne. Úchvatná kniha beze slov pro malé i velké čtenáře. Téměř 400 akvarelových obrázků je řazeno formou komiksových panelů.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Po otvorení knihy Řeka sa pred našimi zrakmi odvíjajú štyri rôzne príbehy na pozadí meniacej sa prírody od jesene do leta na brehoch rieky Pád. Začiatok každého ročného obdobia otvára krátka báseň, ktorá akoby navodzuje atmosféru, „príchuť“ každého obdobia a približuje autorov zámer. Nemá poetika podčiarknutá akvarelovou technikou nás sprevádza po...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Řeka

(...) Úchvatná kniha beze slov pro malé i velké čtenáře.

Řeka

(...) Komiks Řeka je uměleckým dílem, které vyvolává silné emoce, i když pracuje jen s minimem slov a i samotný děj je spíše jen naznačen. Hlavní roli hrají nádherné, barevné ilustrace, jež autor vytvořil pomocí akvarelových barev. Příhodnější médium bychom nenašli. Barvy se do sebe vpíjí a výborně ilustrují neuchopitelnost řeky a umožňují čtenáři plně se do ilustrací ponořit.

Alessandro Sanna: Řeka

Obrazový opus italského kreslíře Alessandra Sanny balancuje na pomezí komiksu a ilustrace. A jen na čtenáři zůstává, jak jej bude číst (…) Sannova Řeka je poezií štětce, křehkou lyrikou zachycující koloběh života na pozadí věčnosti. Opakující se lidské pomíjivosti v kontrastu s trvalostí přírody. A je to neuvěřitelně krásné a hrozivé zachycení času.

Alessandro Sanna: Řeka

(...) Nemá poetika podčiarknutá akvarelovou technikou nás sprevádza po krehkej zemi komiksovej poézie a núti nás premýšľať nielen o strastiach či osobných smútkoch, ale aj o krásach, zázrakoch života a samotného bytia.

Poezie v komiksových obrazech

Sannův komiks beze slov je reprezentantem žánru, který v Česku příliš nevychází, zvláště pak ne v překladech. Je to totiž čirá komiksová poezie, což je míněno nikoli jako metafora, ale jako věcné vymezení. A ukázka toho, jak daleko se komiksové médium posunulo v posledních letech.
Celá recenze

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Řeka
Autor:
Sanna, Alessandro
Nakladatel:
Labyrint
Edice:
Raketa
EAN:
9788086803357
ISBN:
978-80-86803-35-7
Doporučená prodejní cena:
345 Kč
Originál:
Fiume lento. Un viaggio lungo il Po
Překlad:
Nováková, Petra
Popis:
1× kniha, vázaná, 112 stran, česky
Rozměry:
20,7 × 28 cm
Rok vydání:
2015 (1. vydání)