Joanne K. Rowlingová - Bajky barda Beedleho

Bajky barda Beedleho

Nakladatel: Albatros 2017
Bajky barda Beedleho

Bajky barda Beedleho

449 Kč
Skladem
449 Kč
Bajky barda Beedleho

Bajky barda Beedleho

224 Kč
Rozebráno
224 Kč
pohlídat
Rozebráno
224 Kč
pohlídat

Anotace

Pohádky, které jsou každému kouzelnickému dítěti čteny na dobrou noc. Pohádky, které Hermioně odkázal Albus Brumbál. A také pohádky, které si Harry Potter málem přečetl příliš pozdě – právě v nich totiž objevil důležitou informaci, která mu nakonec zachránila život v boji tváří v tvář nejstrašnějšímu černokněžníkovi všech dob – lordu Voldemortovi.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Pohádky jsou nápadité, typicky rowlingovské, velmi poutavé (na cestě do práce jsem přejela svoji zastávku :)). Komentáře Brumbála jsou zajímavým bonusem. Škoda jen, že těch pohádek není víc, jak jsem čekala. Stejně ale mám chuť si knížku koupit, protože mám HP doma celého a toto dílo do mé sbírky patří. :)
Když jsem začala číst první pohádku, říkala jsem si, že snad čtu knížku pro nějaké pětileté dítě, ale hned jak jsem se dostala k brumbálovým poznámkám začala jsem se bavit. A to pokračovalo u každé pohádky i brumbálových poznámek. Nečekejte nic úžasného, ale špatné to rozhodně není. Za přečtení rozhodně stojí.
Stojí za to povídky přečíst, zaberou minimum času a jsou opravdu milé!
Bajky jsem přečetl za nějaké dvě hodiny. Nečekal jsem žádný zázrak, ale že se jedná o tak neuvěřitelně hloupé, jednoduché a bezduché příběhy, to mě zaskočilo. Pokud někdo čeká něco na způsob Harry Pottera (který je mimochodem skvělý a mám všechny díly), pak bajky ať radši nečtě. Nalákat čtenáře na Brumbálovy poznámky (tak jak jsem to četl v jedná...
Více
Zobrazit další (1)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Kniha, která zachránila Pottera

(...) V tom je sbírka výjimečná: každému dá něco. Dítěti chytré pohádky, díky nimž lépe pochopí, s čím se může v životě setkat a jak to má řešit. Dospělému jejich vtipný výklad i ujištění, že přepisovat drastická vyprávění, aby děti neměly těžké sny ze smrti, odpudivých nemocí i osob, se opravdu nevyplácí. Děcka jsou odolnější, než si myslíme, a z roztančených hrnečků, sladkých pusinek a růžovoučkých prstíků se jim bude chtít jen zvracet!

Potter chybí. Nevadí!

Bajky barda Beedleho vypadají na první pohled řídce. Je to tenká kniha, alespoň pro ty, kteří byli zvyklí, že každý díl Harryho Pottera je tlustší a dobrodružnější. Varování pro čtenáře tedy zní - tohle není další Harry Potter. Jinak však mohou být všechny další zprávy o knize až na jednu výjimku pozitivní - stojí za to si ji koupit, protože fakt, že se v nich malý čaroděj vůbec neobjevuje, ani trochu nevadí. Dalo by se čekat, že Rowlingová bude těžit ze své slávy a vydá cokoli. Ale chyba lávky. Ač jsou její bajky tenké a v knize je jich jen pět, jsou originální, poutavé a budou se líbit nejenom dětem.

Nová kniha Rowlingové vyjde 4. prosince i česky

(...) Svazek pěti čarodějných pohádek Bajky barda Beedleho obsahuje stopy, které se prokázaly jako zásadní při závěrečné misi Harryho Pottera směřující ke zničení relikvií smrti Lorda Voldermorta. Hermioně Grangerové je zanechal Albus Brumbál v sedmém a závěrečném díle série Harry Potter a relikvie smrti. Avšak pouze jedna z nich se v sedmém díle vypráví. Čtyři zbývající příběhy se v Bajkách barda Beedleho objeví poprvé.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Bajky barda Beedleho
Autor:
Rowlingová, Joanne K.
Nakladatel:
Albatros
EAN:
9788000047072
ISBN:
978-80-00-04707-2
Doporučená prodejní cena:
249 Kč
Originál:
The Tales of Beedle the Bard
Překlad:
Medek, Pavel
Popis:
1× kniha, vázaná, 144 stran, česky
Rozměry:
13,7 × 20,7 cm
Rok vydání:
2017 (3. vydání)