Michael Gruenbaum, Todd Hasak-Lowy - Někde ještě svítí slunce

Někde ještě svítí slunce: Dětství ve stínu holokaustu

Nakladatel: P3K 2017
Rozebráno
323 Kč
pohlídat

Anotace

Strhující paměti psané v první osobě přítomného času sledují očima mladého Michaela stále otřesnější vývoj událostí v nacisty okupovaném Československu mezi lety 1939–1945. Zpočátku v desetiletém Míšovi roste pocit nespravedlnosti, vůči níž protestuje slovy: „Každý den nějaký nový předpis a horší jídlo a žádný fotbal.“ Když německá armáda obsazuje...
Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(1x)

Vaše hodnocení
Přečetl jsem ji za dvě noci. Je to taková napínavá foglarovka, ve které jde ale skutečně o život a ne jen o ježka v kleci. Myslím, že to na tu foglarovkovou věkovou cílovou skupinu musí fungovat, funguje to i na dospělé.

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

VÍC NEŽ JEN JEDEN ČLOVĚK

Jak má člověk vařit večeři nebo koupat dceru nebo chodit do práce, když má pořád myslet na to, co se dělo v Evropě v letech 1939–1945?“ ptá se prozaik a někdejší docent hebrejštiny a srovnávací literatury z Berkeley. Ovšem, to prostě nejde. Navíc už jsou o tom tisíce knih, filmů a tisíce přeživších o tom zanechaly svědectví. Tím spíš není jasné, proč přijímat nabídku pracovnic washingtonského Muzea holokaustu na literární zpracování nesourodých vzpomínek na dětství v Terezíně od jakéhosi Michaela Gruenbauma. Přesto to Todd Hasak-Lowy udělal. A možná právě díky prvotní skepsi se úkolu zhostil nadmíru dobře. Někde ještě svítí slunce je zdařile zprostředkovaným svědectvím o prostoru, zázemí a sounáležitosti; o tom všem, co vedoucí terezínských chlapeckých domovů dokázali osobním příkladem a statečností vytvořit a předat dál hrůzám ghetta navzdory.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Někde ještě svítí slunce
Autor:
Gruenbaum, Michael a Hasak-Lowy, Todd
Nakladatel:
P3K
EAN:
9788087343760
ISBN:
978-80-87343-76-0
Doporučená prodejní cena:
359 Kč
Originál:
Somewhere ?There Is Still a Sun
Překlad:
Zbořil, Jiří
Popis:
1× kniha, vázaná, 305 stran, česky
Rozměry:
14 × 20 cm
Rok vydání:
2017 (1. vydání)