Július Satinský - Július Satinský ...
Doručení po ČR zdarma

Július Satinský – Gundžovníky

Nakladatel: Slovart 2018
Rozebráno
899 Kč
pohlídat

Anotace

Július Satinský byl vášnivým pisatelem dopisů. Po celý svůj život si dopisoval se slavnými osobnostmi kulturního života, širokou rodinou i s dětmi svých známých.

V šedesátých letech 20. století emigrovali jeho švagři. Julo se rozhodl udržovat rodinné vztahy pomocí vlastnoručně vyráběného časopisu Gundžovník.

Gundžovníky vyráběl poctivě...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Zatím nehodnoceno :-(

Vaše hodnocení

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Buďte první a podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Dášeňka mě odmítla, píše Satinský ve svých klebetnících

Herec Július Satinský byl talentovaným psavcem. Psal si scénky, přispíval do časopisů. Jeden magazín však vydával i sám. Jmenoval se Gundžovník. (...) Rodinný zpravodajec ve svých textech informuje o zdravotním stavu bližních – „minulý týden mezi ženami vypukla chřipka“, politické situaci v rodině – „dva mandáty mají komunisté, dva Židé, židovský střed mírného pokroku tvoří Julo, evangelickou stranu liberálů-beatniků zastupuje Juro“ – i o společenském dění v Československu, poznamenaném vpádem vojsk Varšavské smlouvy. „Jsme v totální kaši,“ píše v prvním čísle po 21. srpnu 1968. Pro uklidnění příbuzných, kteří se o dění doma dozvídají hlavně ze zahraničních agentur, však dodává: „StB se zachovala v prvních dnech okupace humánně. Odmítla zatýkat prominenty na ruský pokyn. Vydávají povolení k vycestování velmi rychle a úslužně.“ (...) Postupem času se strojový vzhled obálky Gundžovníku proměňuje a Satinský ji zdobí ilustracemi – rodinného stolu, koupelny či švýcarských hor. Přidává i fotky, vyprávění o profesním i životním souputníkovi Milanu Lasicovi. Obzvlášť pak zaujme Satinského celostránkové vyprávění z roku 1982, kdy natáčel komedii století režisérky Marie Poledňákové S tebou mě baví svět.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Július Satinský – Gundžovníky
Autor:
Satinský, Július
Nakladatel:
Slovart
EAN:
9788055624853
ISBN:
978-80-556-2485-3
Doporučená prodejní cena:
999 Kč
Popis:
2× kniha, 1× Pouzdro, vázaná, 720 stran, slovensky
Rozměry:
17 × 24 cm
Rok vydání:
2018
Jazyk:
slovensky