Marcel Pagnol - Jak voní tymián
Ke stažení

Jak voní tymián

Nakladatel: Vyšehrad 2019
Jak voní tymián

Jak voní tymián

449 Kč
Skladem
449 Kč
Ihned
349 Kč

Anotace

Vzpomínkové vyprávění Marcela Pagnola dovolí posluchači vstoupit do jeho rodného kraje - francouzské Provence - bujné a překrásné přírody, kde pod jižní sluncem kvete levandule a tymián dorůstá do výšky člověka. Pagnol zpracoval své vzpomínky, když překročil šedesátku, a přesto se dokázal podívat na svět očima chlapce, který i docela obyčejné věci...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Na té knížce je idylické všechno: název, obálka, prostředí, vypravěč a hlavně stěžejní téma- popisováni pohádkového dětství ve Francii.
Tak jsem si říkala - ta délka, ta mi to zkazí. Přes 500 stran? 25 hodin poslechu? Ale fakt že ne.
Pár hodinových vycházek s Frodem, pár umytí nádobí a uteklo to jak voda.
Popravdě, nevím komu taková...
Více
Jedna z nejkrásnějších knih, které mám. Vlastním výtisk ještě z časů "Klubu čtenářů" t.j. více než třicet let. Přečetl jsem stovky knih, ale tato se naprosto vymyká ze všeho, co znám. Okamžitý návrat do nádherných dní dětství, kouzelné doby prázdnin na venkově - prostě něco, co v jednu chvíli rozesměje a v další vžene do očí slzy. Pane Pagnole, neskonalé díky za krásné prožitky!
Kniha, která vás vtáhne do nádherné přírody, pohody, příběhů. Doporučuji včem milovníkům úsměvného čtení bez přetvářek.
Četla jsem tuto knihu také několikrát a vřele doporučila dalším. Také knihu Dobrá voda a vždy jsem se setkala s nadšeným ohlasem. Čte se jedním dechem, místy s dojetím toho, jak autor umí nádherně slovně vykreslit krajinu, lidi a situace. ČLověka kniha nutí do těchto míst zavítat.... Moooc krááásné.
Když jsem knihu četl poprvé, měl jsem ji půjčenou. V antikvariátu jsem pak koupil vlastní a za posledních pět let jsem ji přečetl snad čtyřikrát. Jedna z mých nejoblíbenějších knih.

Nejprve jsem viděla v televizi filmy Maminčin zámek a Tatínkova sláva. Naprosto mě okouzlily. Když jsem pak v knihkupectví narazila na knížku nezaváhala jsem a nelituji!!! Je to krásné čtení, pohlazení po duši. Všem doporučuji už proto, že se mi zdá, že v dnešním životě chybí laskavost, porozumění a často i hezké mezilidské vztahy. Chcete.li...

Více
Oč nenápadnější knížka, o to půvabnější je. Člověk se rázem ocitá v době, která tak ukrutně neletěla, jako ta dnešní. Úplně fyzicky z ní sálá pohoda dětství a prázdnin a voní levandule.
Zobrazit další (4)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Jak voní tymián
Autor:
Pagnol, Marcel
Nakladatel:
Vyšehrad
EAN:
8594050428614
Doporučená prodejní cena:
349 Kč
Popis:
AudioKniha ke stažení, 126 x mp3, délka 24 hod. 12 min., velikost 1322,7 MB, česky
Rok vydání:
2019