Andrew Mayne - Teorie vraždy

Teorie vraždy

Nakladatel: Kalibr 2019
Není v prodeji
269 Kč
pohlídat

Anotace

Bioinformatik a lovec sériových vrahů Theo Cray dostane od FBI neoficiální nabídku vyšetřit podivnou dvojnásobnou vraždu. Došlo k ní na místě, kde zabiják, kterého Theo odhalil dříve, pohřbíval své oběti. Policie jako podezřelého zadržela forenzního technika, ten ale nikdy dříve neměl sklony k násilí, navíc je v šoku a na nic si nevzpomíná. A na...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(4x)

Vaše hodnocení
Třetí díl ze série Naturalista se vrací do svižné noty Šelmy a rozhodně nezklame. Čtenář proniká hlouběji do života profesora Thea. Objevuje se další psychopat. Neochota policie i FBI s ním aktivně spolupracovat je zarážející a k nepochopení. Andrew Mayne dokáže zaručeně vytáhnout z čtecí krize. Kniha se čte jako o závod. Navíc závěrečný zvrat naláká ke čtení čtvrtého dílu Temný vzorec.
Poslouchala jsem v podobě audioknihy, což ještě učinilo příběh celkem snesitelným. Celkově docela zklamání, za mne za příběh pouhé 2*, v podobě audioknihy 3*. Jediný zajímavý a originální byl na knize nápad s původní příčinou vražedného pominutí smyslů, což v dnešní době je už velmi náročné vymyslet něco originálního, ale jinak byl děj na můj vkus poněkud dost zdlouhavý a spíš nudný.
Za mě je Teorie vraždy o něco horší než Hračkář. Příběh je opravdu hodně přitažený za vlasy a po téhle knize, předpokládám, že Andrew Mayne už musí být úplně plešatý :-)
Série se od začátku v Šelmě kde sledujeme nemotorného a nesmělého profesora Thea přesunula k nečemu úplně jinému. Hračkáře jsem přirovnal k romantickým příběhům. Tuto knihu už...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Teorie vraždy
Autor:
Mayne, Andrew
Nakladatel:
Kalibr
Edice:
Edice světový bestseller
EAN:
9788024263373
ISBN:
978-80-242-6337-3
Doporučená prodejní cena:
269 Kč
Originál:
Murder Theory
Překlad:
Diestlerová, Petra
Popis:
Elektronická kniha, 304 stran, bez zabezpečení DRM, 1,3 MB ePUB ePUB, 2,8 MB Mobi Mobi, česky
Rok vydání:
2019