Patty Brown - Sousedka

Sousedka

Nakladatel: JohnDoe Family 2020
Rozebráno
44 Kč
pohlídat

Anotace

Tohle klidně mohlo potkat i vás! Elizabeth Adamsová se po smrti manžela přestěhovala do domu poblíž bydliště svého syna. Milovaná matka a nenáviděná tchýně začíná nový život, který chce pořádně chytit za pačesy! Jenže v jejím okolí se velice záhy začnou dít podivné věci… a z jejího života se tak pomalu ale jistě stává detektivní příběh… Peter...

Zobrazit celý text

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(8x)

Vaše hodnocení
Miluju knihy, ve kterých se neztrácím! Tato kniha se mi dobře četla a měla vše, co má kniha mít... V poslední době si autoři (podle mne) hodně hrají na art, což mne moc neoslovuje. Tahle kniha si na nic nehraje. Je reálná a čtivě přeložená. Je vyprávěna očima hlavní hrdinky, což mi také imponuje. Palec nahoru.
Kniha s velmi poutavým, napínavým, psychologickým a tak trochu hororovým příběhem, který vás doslova vtáhne do děje. Přečetla jsem naráz. K dokreslení atmosféry si můžete stáhnout i hudbu, což je super. Občas mrazilo v zádech. Doporučuji všem!
příjemný překvápko
Autorku nezná, tak jsem se trochu bála, ale jsem ráda, že jsem do knížky šla! Udělala jsem si s ní pěkný večer až do jedné do rána (když teď nechodím do práce). Je čtivá a dost reálná. Na konci jsem bulela jak želva. Je tam i hudba, která mě teda dorazila. Ale nemam čtečku s mp3, takže jsem si jí musela pustit z mobilu. Nevíte, jestli Patty Brown napsala ještě něco?
Drsný a poutavý příběh z Ameriky ale v trochu severským stylu, který překvapoval až chvílemi i mrazil. Doporučuju!
Zobrazit další (2)

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Sousedka – Patty Brown z JohnDoe Family

Psychologický thriller Sousedka je sice jednohubkou, ale pořádně chutnou. Americká autorka Patty Brown v něm dokazuje, že i na malém prostoru jde zahrát velké divadlo.

Peklo jsou nejen ti druzí

(...) Jak už ale bylo řečeno, hlavní přednosti Brownové a její Sousedky jsou především v mrazivě thrillerové atmosféře všudypřítomného plíživého strachu. Nejlépe je to vidět, když autorka jakoby filmově nechá prolínat „záběry“ na dobitou hrdinku, která se v bolestech ošetřuje ve sprše, se záběry soulože jejího syna s manželkou. Je to vzrušující i znepokojující zároveň, a výsledný dojem je proto velmi působivý. Sousedka tak mnohovýznamově dokládá, že nemusí vždycky platit Sartrovo okřídlené „peklo jsou ti druzí“. Dost často si na to vystačíme sami s vlastními běsy a přízraky z minulosti. A ani k tomu nepotřebujeme karanténu.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Sousedka
Autor:
Brown, Patty
Nakladatel:
JohnDoe Family
EAN:
9788090774216
ISBN:
978-80-9077-421-6
Doporučená prodejní cena:
49 Kč
Originál:
The Neigbor
Překlad:
Kobylak, Skyland Vaclav
Popis:
1× kniha, brožovaná, 152 stran, česky
Rozměry:
15 × 21 cm
Rok vydání:
2020 (1. vydání)