Ke stažení

Laserová romance 2

Nakladatel: Fra 2020
Ihned
129 Kč

Anotace

Odvážné a nekompromisní posunutí pasovacích značek české literatury. Nejdůraznější současné české připomenutí, že role literatury se prudce mění, a tak se mění i její podoba. Až se bude příště debatovat, koho poslat na Světovou výstavu jako národního reprezentanta, navrhuji místo Gotta nominovat Šerého.

Čtenářské recenze

Celkové hodnocení
(2x)

Vaše hodnocení
Knížka Ladislava Šerého Laserová romance 2 se navenek tváří jako nekompromisní zúčtování se současností, ale spíš než souhrnem pronikavých myšlenek je ukázkovým příkladem grafomanie. Autor má nutkání zapsat a publikovat vše, co ho právě napadne, a podělit se o tom se čtenářem. Autor je zcela současný především v tom, že vše kritizuje a na ničem...
Více

Funkce je dostupná pouze pro přihlášené

Omlouváme se, ale hodnotit a komentovat knihy můžete pouze jako registrovaný uživatel po přihlášení.
Přihlašte se, nebo se zaregistrujte, pokud nemáte účet.

Podělte se o vlastní zkušenost s knihou. Pomůžete tisícům nerozhodných čtenářů.

Recenze z medií

Seminář v peprné putyce

Šerého text je jako sestava několika rozstřílených terčů na střelnici. Hlavně má namířeno na západní civilizaci. (...) Šerý, coby oceňovaný a vyhledávaný překladatel z francouzštiny (mj. Artaud, Camus, Mandiargues), má prostě na aseptický jazyk alergii. Jeho peprné glosy a bonmoty lámou svojí neotesaností salonní malíčky, uměle vytrčené od šálků s intelektuální kávou. Zabahněnými botami dupe po bílých dlažkách akademické knihovny. Disputuje sám se sebou: o chaosu světa, o vzpourách, jež se postupně mění v ochočenost. Šerý je programově nekorektní, což může být stejně efektní, pohodlné a nebezpečné jako čtenářsky užitečné. Ty největší šrapnely nakonec tlumí tím, že sám sebe polemicky shazuje.

Ladislav Šerý Laserová romance 2

(...) V nové knize, vydané nakladatelstvím Fra, najdeme to, co známe z předchozí Laserové romance, tedy vršení - nyní přeskupených a také několika nových - číslovaných "veršů", plných vtipných postřehů. (...) Laserová romance 2 je tak očistným čtením. Nikoliv proto, že by se při jejím vnímání člověk cítil jako kabrňák, který dokáže číst takového kabrňáka, nýbrž proto, že ukazuje, jaké klady i rizika má nepředpojatost přístupu ke světu i k literatuře. A jistě není nutné se vším souhlasit a všemu se smát.

Autor/Autorka

Kategorie

Bibliografické údaje

Název:
Laserová romance 2
Autor:
Šerý, Ladislav
Nakladatel:
Fra
EAN:
Doporučená prodejní cena:
129 Kč
Popis:
Elektronická kniha, 148 stran, bez zabezpečení DRM, 1,6 MB ePUB ePUB, 2,7 MB Mobi Mobi, 0,6 MB PDF PDF, česky
Rok vydání:
2020